Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω Fed και ΟΠΕΚ - Στο +0,68% και τα 62,48 δολ. το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω Fed και ΟΠΕΚ - Στο +0,68% και τα 62,48 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο της τάξης του 0,72% στα 57,21 δολ.
Ανοδικά κινήθηκε ο μαύρος χρυσός στη σημερινή (13/11/2019) συνεδρίαση, μετά από την εκτίμηση του ΟΠΕΚ ότι δεν θα υπάρξει παγκόσμια ύφεση και η ζήτηση για το πετρέλαιο θα παραμείνει σε ανοδική πορεία.
Θετική επίδραση στην αγορά πετρελαίου είχαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent να ενισχυθεί κατά +0,68% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,48 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόαλιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0,72% στα 57,21 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δεν έδωσε χθες περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον θα αυξήσει «σημαντικά» τους δασμούς στην Κίνα εάν δεν επιτευχθεί μία συμφωνία.
Image0
Σημειώνεται ότι η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στις ανακοινώσεις τόσο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου όσο και της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας για την πορεία των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του.
Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προχώρησε σε νέα αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τη ζήτηση πετρελαίου κατά τα επόμενα 20 χρόνια, προβλέποντας ότι η ετήσια αύξηση της ζήτησης θα διαμορρφωθεί στα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2025, καταγράφοντας επιβράδυνση στα 100 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2040.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης