Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Τελειώνει το ράλι στις τράπεζες της Ευρωζώνης - Αδύναμο το outlook

Capital Economics: Τελειώνει το ράλι στις τράπεζες της Ευρωζώνης - Αδύναμο το outlook
Oι προοπτικές του τραπεζικού κλάδου στην Ευρωζώνη παραμένουν αδύναμες
Τελειώνει το ράλι στις μετοχές των τραπεζών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την Capital Economics, η οποία χαρακτηρίζει «φτωχό» το outlook για οικονομία και τράπεζες.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η πρόσφατη υπεραπόδοση των μετοχών των τραπεζών της Ευρωζώνης καταδεικνύει ότι τα μέτρα της ΕΚΤ με στόχο να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των αρνητικών επιτοκίων, έχουν κάποια επιτυχία.
Παρόλα αυτά, οι προοπτικές του τραπεζικού κλάδου στην Ευρωζώνη παραμένουν αδύναμες.
Συγκεκριμένα, από την ανακοίνωση των νέων μέτρων της ΕΚΤ στις 12 Σεπτεμβρίου, οι τραπεζικές μετοχές στην Ευρωζώνη έχουν σχετικά καλές αποδόσεις.
Ο τραπεζικός δείκτης Euro Stoxx έχει σημειώσει άνοδο 9%, έναντι 5% του συνολικού δείκτη.
Την ίδια ώρα, οι δείκτες τιμών προς τη Λογιστική Αξία της Μετοχής (Price to Book Value ratio (P/BV)), έχουν καταγράψει βελτίωση, έναντι των ανταγωνιστών σε ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδά μεταξύ άλλων χωρών.
Για τις τράπεζες, το μεγαλύτερο όφελος προκύπτει από το κλιμακωτό επιτόκιο καταθέσεων, υπογραμμίζει η Capital Economics.
Καταλύτης για την άνοδο στις τιμές των μετοχών υπήρξε η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς όπως καταγράφεται στο γράφημα 2, η απόδοσή του συνδέεται στενά με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου.

Image

Image


H Capital Economics παραμένει απαισιόδοξη για τις προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης και των τραπεζών της.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάπτυξη θα καταγράψει περαιτέρω επιβράδυνση και προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, αυξάνοντας τις αγορές ομολόγων και μειώνοντας το επιτόκιο καταθέσεων κατά 30 μονάδες βάσης, στο -0,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης