Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Siegel (Wharton School): Τουλάχιστον 10% άνοδος στον S&P 500 σε περίπτωση συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας

Siegel (Wharton School): Τουλάχιστον 10% άνοδος στον S&P 500 σε περίπτωση συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας
Εάν ΗΠΑ και Κίνα καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία, ο S&P 500 θα καταγράψει διψήφια άνοδο
Την εκτίμηση ότι ο S&P 500 θα καταγράψει διψήφια άνοδο σε περίπτωση συμβιβασμού ΗΠΑ - Κίνας εξέφρασε ο Jeremy Siegel καθηγητής στο Wharton School.
«Εάν υπάρξει κάποιου είδους συμβιβασμός, πιστεύω ότι θα έχουμε μια άνοδο 10%, τουλάχιστον, στον S&P 500» δήλωσε στο CNBC και συμπλήρωσε «διαφορετικά, θα επικρατήσει σύγχυση, διότι οι αποτιμήσεις είναι πλήρεις σε αυτή τη συγκυρία, μέχρι να υπάρξει κάποια ώθηση στα κέρδη».
Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 3.091,84 μονάδες την Τρίτη, φτάνοντας σε ενδοσυνεδριακό υψηλό, ενώ ο Nasdaq έφτασε σε ιστορικό υψηλό και ο Dow Jones έκλεισε ακριβώς στο ίδιο σημείο που άνοιξε, στις 27.691,49 μονάδες.
Τον Οκτώβριο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε την πρώτη φάση μιας συμφωνίας με την Κίνα, που ακόμα δεν έχει υπογραφεί επίσημα.
Επί του παρόντος, ο Siegel είπε, ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για το χρηματιστήριο είναι ο εμπορικός πόλεμος, όχι κάποια αντίδραση από τη Fed.
H αμερικανική κεντρική τράπεζα έχει μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές φέτος.
«Νομίζω ότι η Fed έχει βγει από την εξίσωση» είπε ο Siegel επισημαίνοντας ότι η φόβοι για ύφεση έχουν αρχίσει να υποχωρούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης