Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Black Friday και προσοχή στις προσφορές για ταξίδια

tags :
Black Friday και προσοχή στις προσφορές για ταξίδια
Και με αφορμή μία σειρά από προσφορές που πέρυσι αποδείχτηκαν “άνθρακες ο θησαυρός”, η Which? προειδοποιεί τους καταναλωτές για τον κίνδυνο παραπλανητικών ταξιδιωτικών συμφωνιών
Η Black Friday 2019 πλησιάζει (29 Νοεμβρίου) με μεγάλες προσφορές και στα ταξίδια.
Και με αφορμή μία σειρά από προσφορές που πέρυσι αποδείχτηκαν “άνθρακες ο θησαυρός”, η Which? προειδοποιεί τους καταναλωτές για τον κίνδυνο παραπλανητικών ταξιδιωτικών συμφωνιών.
Έρευνα* της διαπίστωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Ryanair και της easyJet είχαν προωθήσει “πιθανώς παραπλανητικές” προσφορές διακοπών το 2018.



Η αεροπορική εταιρεία Ryanair προσέφερε με έκπτωση 25% ένα εκατομμύριο θέσεις που αγοράστηκαν τα μεσάνυχτα της Black Friday πέρυσι για ταξίδια μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2019.
Ωστόσο, οι ερευνητές της Which? διαπίστωσαν ότι η τιμή των εισιτηρίων δύο εβδομάδες αργότερα στις πτήσεις πτήσεις Λονδίνο-Όσλο και Λονδίνο- Λανθαρότε ήταν 5 λίρες φθηνότερη από ότι την Black Friday.
Η easyJet υπόσχονταν στους ταξιδιώτες ότι με την αγορά εισιτηρίων την Black Friday θα εξοικονομούσαν 50 λίρες σε 60.000 σύντομα city breaks.
Περισσότερο από το ένα τρίτο των εισιτηρίων όμως ήταν φθηνότερα μόλις δύο εβδομάδες αργότερα.
Η Norwegian Air προσέφερε εκπτώσεις 30%των ναύλων κοντινών αποστάσεων και 15% των ναύλων μακρινών αποστάσεων, την Black Friday. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέση αποταμίευση ήταν μόνο 6 λίρες.
Η μεγαλύτερη εξοικονόμηση, σχεδόν 24 λίρες, αφορούσε μια πτήση Λονδίνο-Μπουένος Άιρες. Η οποία αν αγοράζονταν την Black Friday κόστιζε 10% φθηνότερα από ότι στις 7 Δεκεμβρίου.
Η Tui πρόσφερε κωδικούς εκπτώσεων αξίας 100 λιρών ή 150 λιρών εκτός των επιλεγμένων διακοπών. Αλλά αυτοί οι κωδικοί απέτυχαν να λειτουργήσουν σε δύο από τις πέντε εξετασμένες διακοπές.
Σύμφωνα με την Which? μια εβδομάδα συμμετοχής στο Λανθαρότε, που πετούσε από το Μπέρμιγχαμ, με έκπτωση 100 λίρες ήταν στην πραγματικότητα μόνο 32 λίρες φθηνότερη από τη διαθέσιμη τιμή δύο εβδομάδες αργότερα στις 7 Δεκεμβρίου.



“Είναι ευχάριστο το συναίσθημα της εξοικονόμησης χρημάτων για τις επόμενες διακοπές σας, τονίζει ο Ρόρι Μπόλαντ Travel Editor της Which?.
Αλλά αυτό το συναίσθημα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε θυμό όταν ανακαλύψετε ότι οι τιμές είναι φθηνότερες αργότερα.
Η έρευνά μας αποκαλύπτει ότι οι ταξιδιωτικές προσφορές της Black Friday δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται ότι είναι.
Αποφύγετε την απογοήτευση συγκρίνοντας τις τιμές”.

Τι απαντούν οι αεροπορικές εταιρείες
- Η Norwegian Air εξήγησε ότι η προσφορά βασίστηκε βασίστηκε στο καθαρό και όχι ακαθάριστο ναύλο (εξαιρουμένων των φόρων και των επιβαρύνσεων).
- Η TUI δήλωσε πως “η τιμολόγηση των διακοπών είναι πολύ περίπλοκη και υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αυτά μπορούν να συμβάλουν στις διακυμάνσεις των τιμών”.
- Η EasyJet αρνήθηκε να σχολιάσει και η Ryanair δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

* Η Which?, ανέλυσε τις προσφορές της Black Friday το 2018 (23 Νοεμβρίου) από πέντε δημοφιλείς εταιρείες διακοπών.
Και σύγκρινε τις διαθέσιμες τιμές δύο εβδομάδες αργότερα στις 7 Δεκεμβρίου 2018 για να διαπιστώσει εάν οι προσφορές της Black Friday ήταν ικανοποιητικές.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης