Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Ο Φρουζής αναφέρθηκε σε πράγματα που έχει βιώσει και σε πραγματικά γεγονότα

tags :
Πλεύρης: Ο Φρουζής αναφέρθηκε σε πράγματα που έχει βιώσει και σε πραγματικά γεγονότα
Αύριο Πέμπτη 14/11 θα αρχίσουμε τις ερωτήσεις στον κ.Φρουζή είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι στην κατάθεση του στην προανακριτική για τη Novartis ο Κ. Φρουζής αναφέρθηκε σε πράγματα που έχει βιώσει και σε πραγματικά γεγονότα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Πλεύρης.
«Το μόνο διαδικαστικό που μπορώ να πω είναι ότι ο κ. Φρουζής λόγω όλων αυτών των καθυστερήσεων έκανε μία εισαγωγική τοποθέτηση που αναφέρθηκε κυρίως συναισθηματικά σε πράγματα τα οποία έχει βιώσει όλο αυτό το διάστημα, αλλά και σε πραγματικά γεγονότα.
Συμφωνήσαμε οι εισηγητές, γιατί θα ήταν άκομψο να ρωτούσα μόνο εγώ ως γενικός εισηγητής και να διαμορφωνόταν μία συγκεκριμένη εικόνα ενδεχομένως από τις δικές μου ερωτήσεις, να ξεκινήσουμε τις ερωτήσεις μας όλοι μας την Πέμπτη.
Πολλοί αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο έρχεται ο Φρουζής, με την έννοια ότι εμείς ελέγχουμε εάν και εφόσον ο κ. Παπαγγελόπουλος χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές συγκεκριμένων αδικημάτων που περιγράφονται...
Στο κομμάτι της διερευνούμενης υπόθεσης εάν και εφόσον δέχτηκε πιέσεις που δεν είναι στις πιέσεις των δικονομικά επιτρεπτών πραγμάτων από εισαγγελικούς λειτουργούς και εάν αυτές οι πιέσεις συνδέονται με τον αναπληρωτή υπουργό.
Αυτό διερευνάται.
Όμως να είμαστε ειλικρινείς, όταν έχεις τον Φρουζή μπροστά σου ο οποίος δεν έχει εξεταστεί τεσσεράμισι χρόνια και επειδή μπορεί η υπόθεση η συγκεκριμένη να μην είναι υπόθεση Novartis αλλά παρεμπιπτόντως κάποιες πτυχές της ελέγχονται.
Εάν ο κ. Φρουζής, θεωρητικά μιλάμε τώρα, χρησιμοποιήσει στοιχεία που δείχνουν αθέμιτες πρακτικές η Επιτροπή αφενός αυτό θα το αξιολογήσει.
Αλλά η Επιτροπή οφείλει να διερευνήσει εάν τυχόν αθέμιτες πρακτικές συνδέονται με το ελεγχόμενο πρόσωπο.
Ο κάθε μάρτυρας εισφέρει κάτι, αυτό που εισφέρει είναι προς απόδειξη πάντα. Η δουλειά είναι να μαζέψουμε από όλους τους μάρτυρες πληροφορίες και να αξιολογήσουμε ποιες από αυτές ευσταθούν και ποιες δεν ευσταθούν» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Πλεύρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο αίτημα περί εξαίρεσης του από την Επιτροπή.
«Δεν εξαιρέθηκα από την Επιτροπή.
Θέματα που άπτονται στη δική μου περίπτωση και έχουν τεθεί ως θέματα εξαίρεσης είτε από το κ. Παπαγγελόπουλο, είτε έχουν υπονοηθεί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε επίσημα έθεσε για εμένα θέμα εξαίρεσης, ζήτησα να εξεταστούν αυτοί οι λόγοι εν απουσία μου από την επιτροπή και εάν η επιτροπή έκρινε ότι υπήρχε θέμα εξαίρεσης μου θα πειθαρχούσα στην απόφαση» ανέφερε ο κ.Πλεύρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης