Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η παγκόσμια ανάκαμψη έρχεται, αλλά πολύ αργότερα από το αναμενόμενο

tags :
UBS: Η παγκόσμια ανάκαμψη έρχεται, αλλά πολύ αργότερα από το αναμενόμενο
Το ενδιαφέρον της αγοράς έχει επικεντρωθεί στις εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο και στις ενδείξεις για επικείμενη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Την εκτίμηση ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα έρθει πολύ αργότερα και σε πολύ πιο αργό ρυθμό από ό,τι αναμένουν οι περισσότεροι επενδυτές εξέφρασε αναλυτής της UBS.
«Είμαστε σε πολύ, πολύ χαμηλά επίπεδα παγκόσμιας ανάπτυξης» δήλωσε στο CΝBC o Arend Kapteyn υψηλόβαθμο στέλεχος της ελβετικής τράπεζας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παγκόσμια επίπεδα ανάπτυξης κυμαίνονται σε περίπου 2,6% σε ετήσια βάση και οι προοπτικές δεν βελτιώνονται για τα επόμενα τρία τρίμηνα.
«Στην πραγματικότητα, αναμένεται να πέσουμε σε κενό αέρος το πρώτο εξάμηνο του 2020 διότι οι δασμοί επηρεάζουν ακόμα τα δεδομένα για την οικονομία» τόνισε.
Ο Kapteyn προειδοποίησε για τους κινδύνους πραγματικής αποσύνδεσης στις χρηματοοικονομικές αγορές, με σχετικά χαμηλά οικονομικά δεδομένα σε αντίθεση με τις ελπίδες για μια συνολική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας.
Ακόμα κι αν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου εξασφαλίσουν μια περιορισμένη εμπορική συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, ο ίδιος προειδοποίησε ότι οικονομικά, τίποτα δεν ξαναγίνει όπως ήταν.
«Ο φόβος είναι ότι στην πραγματικότητα θα έχεις μια ανάκαμψη, αλλά αυτό θα γίνει πολύ αργότερα από ό,τι αναμένεται και πιθανότατα να έρθει με μικρότερους ρυθμούς από ό,τι περιμένει ο κόσμος» υποστήριξε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης