Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τιμές μετοχών της Γιουβέντους στην εποχή «Ρονάλντο»

tags :
Οι τιμές μετοχών της Γιουβέντους στην εποχή «Ρονάλντο»
Μεγάλο απόκτημα για τη Γιούβε ο Ρονάλντο, ίσως το μεγαλύτερο στην ιστορία της ομάδας
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Έχοντας αποδείξει πολλές φορές την αξία του εντός γηπέδου, θεωρείται δικαιολογημένα ένας από τους «σούπερ σταρ» του αθλήματος. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά από 6 χρόνια στο αγγλικό πρωτάθλημα, ο Ρονάλντο πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2009 στην οποία και παρέμεινε για 9 χρόνια. Και ενώ όλοι πίστευαν ότι στην Ισπανία θα τελειώσει την καριέρα του, ο Ρονάλντο υπέγραψε ένα «αστρονομικό» συμβόλαιο με τη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2018.
Μεγάλο απόκτημα για τη Γιούβε ο Ρονάλντο, ίσως το μεγαλύτερο στην ιστορία της ομάδας. Κι αυτό όχι μόνο από τις επιδόσεις που έφερε ο Πορτογάλος στην ιταλική ομάδα. Τα οφέλη αυτής της μεταγραφής ήταν και… οικονομικά. Προτού καν πατήσει το πόδι του στα ιταλικά γήπεδα, πουλήθηκαν 520 χιλ. εμφανίσεις του Ρονάλντο μέσα σε 24 ώρες. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 56 εκ. ευρώ αξίας εμπόρευμα, μόνο και μόνο από την ανακοίνωση της μεταγραφής. Επιπλέον, προτού καν υπογραφεί το συμβόλαιο, η Γιουβέντους είχε αυξήσει τα εισιτήρια διαρκείας κατά 30% για τη σεζόν 2018/19 και όπως ήταν αναμενόμενο πουλήθηκαν όλα.
Ίδια πορεία όμως, είχαν και οι μετοχές της ομάδας. Από τη στιγμή που στις αρχές Ιουλίου του 2018 άρχισε η έντονη φήμη ότι ο Πορτογάλος άσος θα μετακινηθεί στη Γιουβέντους, η αξία των μετοχών της διπλασιάστηκε. Στην προ-Ρονάλντ εποχή, η μετοχή της ομάδας άξιζε 0,69€, ενώ σήμερα αξίζει 1,57€. Δηλαδή μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 127%. Με τη σειρά της, αυτή η αύξηση οδήγησε σε άνοδο του μετοχικού κεφαλαίου στα 1,5 δις ευρώ.
Στελέχη της Γιουβέντους μιλούν για το «φαινόμενο» Ρονάλντο, στο οποίο ο ποδοσφαιριστής αντανακλά ένα τεράστιο οικονομικό πλεονέκτημα για όλη την ομάδα, με τη «σημαντικότερη δουλειά του να γίνεται εκτός γηπέδων», όπως υποστηρίζουν.
Τι γίνεται όμως εντός των γηπέδων; Η «γηραιά κυρία» κέρδισε πέρυσι το πρωτάθλημα της Σέριε Α, όπως κάνει τα τελευταία 8 χρόνια. Φέτος βρίσκεται πάλι στη 1η θέση του πίνακα, με την Ίντερ να ακολουθεί μόλις με ένα βαθμό διαφορά. Για την επόμενη αγωνιστική το στοίχημα Σέριε Α της bwin δείχνει νικήτρια τη Γιουβέντους στο ματς με τη Μίλαν. Στους μέχρι τώρα 11 αγώνες η Γιούβε παραμένει αήττητη, έχοντας σημειώσει 9 νίκες και 2 ισοπαλίες. Έτσι, είναι η μόνη ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος που δεν έχει γνωρίσει ήττα έως τώρα, αφού ακόμη και η 2η Ίντερ έχει χάσει από τους «μπιανκονέρι» στη φετινή σεζόν.
Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του ρόστερ της Γιουβέντους είναι ο Ρονάλντο, του οποίου ο ερχομός έχει δώσει μεγάλη ώθηση από όλες τις πλευρές. Ο μεγάλος στόχος για φέτος είναι φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ, μιας και η ιταλική ομάδα το έχει διεκδικήσει τελευταία σε τελικούς, χωρίς όμως να καταφέρει να σηκώσει την κούπα μετά το 1996. Ίσως λοιπόν ο Ρονάλντο να είναι ο καταλληλότερος παίκτης για να της δείξει το δρόμο, μιας και έχει πανηγυρίσει 5 τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ στην καριέρα του… έναν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 4 με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης