Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Δεν θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων όσο η οικονομία αναπτύσσεται

Powell (Fed): Δεν θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων όσο η οικονομία αναπτύσσεται
Καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Fed δεν θα υπάρξει όσο η οικονομία αναπτύσσεται, τόνισε ο πρόεδρός της Jerome Powell
H Fed δεν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής, όσο η αμερικανική οικονομία ακολουθεί καλή πορεία, όπως υποστήριξε ο πρόεδρός της Jerome Powell, μιλώντας στην Οικονομική Επιτροπή του Κογκρέσου.
«Θεωρούμε ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική θα παραμείνει σταθερή όσο τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για την οικονομία επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας για ήπια ανάπτυξη, ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στο 2%», ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρο της Fed.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει προχωρήσει σε τρεις μειώσεις επιτοκίων από την αρχή του 2019, με αποτέλεσμα αυτά να διαμορφώνονται στην κλίμακα 1,5% έως 1,75%.
«Εξετάζοντας το μέλλον τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου στο διοικητικό συμβούλιο της Fed θεωρούμε ότι θα συνεχιστεί η επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας.
Σαφώς παρακολουθούμε στενά τις επιπτώσεις που έχει η νομισματική πολιτική προκειμένου να υπάρξει προσαρμογή της εάν αυτό κριθεί απαραίτητο», προσέθεσε ο Powell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης