Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Στηρίζουμε τον μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες

tags :
Γεννηματά: Στηρίζουμε τον μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες
«Ο κύκλος της πολιτικής επίθεσης στη μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει και μπορεί να τελειώσει. Αυτή είναι για εμάς προτεραιότητα [...] Το Κίνημα Αλλαγής, στηρίζει τον μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες», τόνισε η κα Γεννηματά
«Ο κύκλος της πολιτικής επίθεσης στη μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει και μπορεί να τελειώσει. Αυτή είναι για εμάς προτεραιότητα», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo» σήμερα 13 Νοεμβρίου στην Τρίπολη.
Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στη κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί, όπως είπε, «έχει ως προτεραιότητα να διευκολύνει με τις πολιτικές της τους λίγους και ισχυρούς. Αντί για εμπροσθοφυλακή, έχει ουραγούς τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση και κράτησαν όρθια την ελληνική οικονομία».
Πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με το σχέδιο Ελλάδα, για την ανάπτυξη με επίκεντρο τη μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση και επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματος για ανάπτυξη.
«Η κυβέρνηση δεν προέβλεψε πουθενά μέρισμα για όλους εκείνους που στραγγαλίστηκαν στα χρόνια της κρίσης.
Τους αφήνει ουραγούς στο αναπτυξιακό μέρισμα, δεν έχει κανένα σχέδιο αξιοποίησης των παραγωγών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:
Το Κίνημα Αλλαγής, με το δικό του σχέδιο στηρίζει τον μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες, με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής».

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ περιέχουν
- Ειδικά φορολογικά κίνητρα για τις συνενώσεις επιχειρήσεων.
- Εκπόνηση κλαδικών μελετών για την πρόβλεψη των αλλαγών και την προώθηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.
- Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και τις απαραίτητες προβλέψεις στον Αναπτυξιακό Νόμο για την χρηματοδότηση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών και "αλυσίδων αξίας".
- Συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά ιδρύματα για την ενσωμάτωση των τεχνολογιών και οικονομικών εξελίξεων.
- Κίνητρα για επανακατάρτιση των εργαζομένων στα νέα δεδομένα, αλλά με ποσοτικοποιημένες υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις.
- Τοπικά Περιφερειακά Σύμφωνα Ανάπτυξης για προώθηση επιχειρηματικών δράσεων, σύμφωνων με τα κατά τόπους συγκριτικά πλεονεκτήματα.
«Δημιουργούμε το 'νέο' μετασχηματίζοντας, και όχι καταστρέφοντας ό,τι υπάρχει.
Με κοινή προσπάθεια του κράτους, του ιδιωτικού τομέα, αλλά και την ενεργή παρουσία των εργαζομένων που δικαιούνται καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης