Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ.Βρετανία: Ο Farage απέρριψε πρόταση συνεργασίας του Johnson ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου

Μ.Βρετανία: Ο Farage απέρριψε πρόταση συνεργασίας του Johnson ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου
Αιτία οι όροι της συνεργασίας όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Daily Telegraph
Ο Nigel Farage, επικεφαλής του Κόμματος του Brexit φέρεται να απέρριψε πρόταση συνεργασίας του Boris Johnson από το Συντηρητικό Κόμμα ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, The Daily Mail, αιτία για την απόρριψη της πρότασης αυτής ήταν οι όροι της προσφερόμενης εκλογικής συνεργασίας.
Συγκεκριμένα, οι Συντηρητικοί φέρονται να πρότειναν στον Farage να κατεβάσει υποψηφίους το κόμμα του μόνο σε 40 έδρες – κλειδιά, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Εργατικών.
Στις έδρες αυτές οι Συντηρητικοί θα συμμετείχαν μόνο με τυπικές υποψηφιότητες.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο Farage απαίτησε οι Συντηρητικοί να μην κατεβάσουν καν υποψήφιους για τις έδρες αυτές κι όταν αυτό δεν έγινε δεκτό απέρριψε την πρόταση συνεργασίας.
Σημειώνεται πως ο Farage ήταν αυτός που είχε προτείνει να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο του κόμματος του με τους Συντηρητικούς προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Brexit θα προχωρήσει.
Ωστόσο, η πρόταση του είχε απορριφθεί από τον Johnson.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Farage κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει κι άλλους υποψήφιους, πέραν όσων θα κατέβαζε στις αναμετρήσεις για 317 έδρες των Συντηρητικών.
Ερωτηθείς εάν θα το εξέταζε, απάντησε αρνητικά.
«Αυτή είναι απλά μια προσπάθεια εκφοβισμού από μερίδα του Τύπου.
Όχι.
Θα αναμετρηθούμε με όλους τους υποστηρικτές της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές σε αυτή τη χώρα» είπε ο Farage διαμηνύοντας πως στόχος του κόμματός του είναι να συγκρουστεί με τους Εργατικούς και με όσα κόμματα ή υποψήφιους τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.
«Θα δώσουμε μάχη με όλους τους, ως και τον τελευταίο» τόνισε ο επικεφαλής του Κόμματος του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης