Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προανακριτική για Novartis: Συνεχίζεται σήμερα 14/11 η κατάθεση του Κ. Φρουζή

tags :
Προανακριτική για Novartis: Συνεχίζεται σήμερα 14/11 η κατάθεση του Κ. Φρουζή
Κατονομάζει Παπαγγελόπουλο ως τον άνθρωπο που κίνησε τα νήματα των διώξεων κατά των πολιτικών προσώπων ο Πικραμμένος
Συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 14/11 οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis και για τις καταγγελίες σχετικά με το ρόλο που διαδραμάτισε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος.
Στις 11:00 το πρωί ο πρώην επικεφαλής της Novartis Κ. .Φρουζής θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της προανακριτικής για την υπόθεση.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα δώσει το παρών στην επιτροπή ο κ.Φρουζής, ο οποίος την περασμένη Τρίτη είχε αναφέρει πως είχε δεχθεί πιέσεις από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας υποστήριξε στα μέλη της προανακριτικής ότι τον Μάιο του 2018 η Ελένη Τουλουπάκη τον κάλεσε για άτυπη συνάντηση κατά την οποία τον απείλησε πως, αν δεν δώσει συγκεκριμένα στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων, τότε θα εξαπολύσει εναντίον του ποινικές διώξεις.
«Συνάντησα την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018.
Ήθελε να συναντηθούμε άτυπα στην εισαγγελία.
Εκεί μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα.
Μου είπε «δεν εννοώ να μιλήσετε απλά» δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο» φέρεται να υποστήριξε ο κ. Φρουζής, αναφέροντας ότι δέχθηκε απειλές για να καταστεί «κουκουλοφόρος μάρτυρας».
«Μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου.
Τους απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια.
Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών.
Ήταν ένας μοχλός πίεσης» ανέφερε ο κ.Φρουζής.
Πάντως, στις τοποθετήσεις αυτές υπήρξε απάντηση, με δικαστικές πηγές να υποστηρίζουν πως η συνάντηση του κ.Φρουζή με την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη έγινε παρουσία και των δικηγόρων του τον Μάιο του 2018 καθώς και ότι δεν μπορούσε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε στη Βουλή ότι του πρότεινε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, γιατί ήταν κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018.
Εν τω μεταξύ, χθες διαβιβάστηκε στη Βουλή η κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, ο οποίος φέρεται να κατονομάζει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως το πρόσωπο που κινούσε τα νήματα και συνέβαλε στο σχεδιασμό των διώξεων των πολιτικών προσώπων ενώ υποστηρίζει ότι ο τρόπος που η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς χειρίστηκε την υπόθεση του «δημιουργεί την αίσθηση ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός» με σκοπό την στοχοποίησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης