Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Crash test για ΕΛΑΣ και κυβέρνηση η επέτειος του Πολυτεχνείου – Drones, ελικόπτερα και 5.000 αστυνομικοί στα μέτρα ασφαλείας

Crash test για ΕΛΑΣ και κυβέρνηση η επέτειος του Πολυτεχνείου – Drones, ελικόπτερα και 5.000 αστυνομικοί στα μέτρα ασφαλείας
Ειδικό σχεδιασμό για την περιοχή των Εξαρχείων έχει καταρτίσει η ελληνική αστυνομία
Σε ένα πρώτο crash test για την ετοιμότητα της ελληνικής αστυνομίας αναμένεται να εξελιχθεί ο φετινός εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου καθώς επικρατεί αναβρασμός στους φοιτητές με αφορμή τόσο την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου όσο και με την τελευταία επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ.
Πληροφορίες θέλουν την ΕΛΑΣ να έχει σχεδιάσει ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα οποία προβλέπουν την ανάπτυξη 5.000 αστυνομικών στους δρόμους της Αθήνας, δυνάμεις που θα συνδράμουν από αέρος ελικόπτερα και drones.
Μάλιστα αναφέρεται ότι έχει εκπονηθεί και ειδικό σχέδιο για την περιοχή των Εξαρχείων και ιδίως εκείνων των ατόμων που ανεβαίνουν σε ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια όπου κρύβουν «πολεμοφόδια» και πετούν από εκεί αντικείμενα κατά αστυνομικών.
Όπως υποστηρίζεται στην περιοχή θα πετούν δύο drones και ένα ελικόπτερο, τα οποία θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα η αστυνομία και να αντιδράσει ανάλογα.
Σημειώνεται, ότι στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες, ενώ για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ».
Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης