Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Μέτωπο προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων απέναντι στην ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ

tags :
Παππάς: Μέτωπο προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων απέναντι στην ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ
Ανήθικη ρύθμιση η θέσπιση του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Να συγκροτηθεί ένα μέτωπο προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων απέναντι στην ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, ο οποίος και με αφορμή τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ, υποστήριξε ότι «είναι ανήθικη η ρύθμιση για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών».
«Το ραγδαίο πέρασμα στην καταστολή και την ακροδεξιά ρητορική, η οποία έχει διαποτίσει τη ΝΔ, είναι αποτέλεσμα της εξάντλησης της πειθούς της στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα.
Η ακροδεξιά ομάδα του κόμματος κερδίζει καθημερινά ιδεολογικούς και πολιτικούς πόντους.
Απέναντι στην ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ χρειάζεται ένα μέτωπο προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, πολιτικών και κοινωνικών, για να ανασχέσουμε τις ακραίες πολιτικές επιλογές της, καθώς και δυσάρεστες εξελίξεις για τη λειτουργία της ίδια της Δημοκρατίας» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο κ.Παππάς, αποδίδοντας την απόλυτη ευθύνη στη ΝΔ για το κλίμα έντασης των τελευταίων ημερών.
«Στήνεται ένα σκηνικό καταστολής και βίας, ένα σκηνικό στο οποίο ο διάλογος περιορίζεται και αρχίζει η πυγμή του ρόπαλου και του ξύλου, την οποία είδαμε να εκθειάζει και ο κ. Βορίδης» είπε ο κ.Παππάς.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ ο κ.Παππάς είπε πως «η θέσπιση του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών είναι μία ανήθικη ρύθμιση».
«Πέραν της ηθικής διάστασης, όπου κάποιοι θα νιώθουν διαρκώς ότι είναι υπεράνω του νόμου, υπάρχει και το ζήτημα δημιουργίας των θεμελίων των νέων κρίσεων.
Οι πρωτοβουλίες αυτές λαμβάνονται υπό τη σκέπη της υποτιθέμενης αναπτυξιακής πρόνοιας που έχει η ΝΔ.
Ως σήμερα υπήρχε το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση των δανείων, αλλά υπήρχε και ένας Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος μπορούσε να κρίνει το χειρισμό αυτών των υποθέσεων και όχι οι ίδιες οι τράπεζες όπως θέλει να περάσει η ΝΔ.
Είναι προφανές ότι κάποιοι θέλουν να είναι ασύδοτοι και ως προς τις προτεραιότητες της δημοκρατικής Πολιτείας και ως προς τις ποινικές τους ευθύνες. Πλέον, θα υπάρξει μία κατάσταση στην οποία εταιρείες, οι οποίες - πρέπει να δούμε το πλαίσιο ρύθμισής τους  - θα αποφασίζουν σε κάθε κλάδο ποιος ζει και ποιος πεθαίνει» είπε ο κ.Παππάς, αναφέροντας πως αντίστοιχες πρόνοιες προς συγκεκριμένα συμφέροντα και στον αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες.
«Η απελευθέρωση των απολύσεων και το γεγονός ότι κατήργησαν εν τοις πράγμασι τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, είχε τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στην απασχόληση» είπε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης