Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φραγκογιάννης (υφυπ. Οικονομικής Διπλωματίας): Η Ελλάδα παραμένει σθεναρός υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ

tags :
Φραγκογιάννης (υφυπ. Οικονομικής Διπλωματίας): Η Ελλάδα παραμένει σθεναρός υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ
«Η Ελλάδα υπήρξε στην πρώτη γραμμή της επαναπροώθησης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, ως μέρος της Ατζέντας Θεσσαλονίκη 2003, και παραμένει σθεναρός υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας,
«Η Ελλάδα υπήρξε στην πρώτη γραμμή της επαναπροώθησης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, ως μέρος της Ατζέντας Θεσσαλονίκη 2003, και παραμένει σθεναρός υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, στην ομιλία του στο «Thessaloniki Summit 2019», που οργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).
«Θεωρούμε τη διεύρυνση της ΕΕ ισχυρό μέσο για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.
Μας ενώνει το κοινό μας παρελθόν, ώστε να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος προς τα εμπρός, παρά μόνο προς την κατεύθυνση ενός κοινού μέλλοντος», υπογράμμισε ο κ. Φραγκογιάννης.
Ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, ο οποίος ήταν ομιλητής στην ενότητα για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ότι η προσήλωση στα κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των ευρωπαίων πολιτών δεν αποτελεί απλά προτεραιότητα για τη νέα ηγεσία της Ένωσης, αλλά αποτρεπτικό μέσο, προκειμένου να μη χάσουν οι πολίτες την πίστη τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Οφείλουμε να εργαστούμε, ώστε να φέρουμε πίσω τις θέσεις εργασίες στις ευρωπαϊκές περιφέρειες, να επιταχύνουμε την οικονομική ανάπτυξη για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να καταπολεμήσουμε την ανεργία, ειδικά των νέων, να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε ένα αποτελεσματικό, αξιοπρεπές και ανθρώπινο σύστημα ασύλου και μετανάστευσης που θα εξασφαλίζει τον δίκαιο διαμοιρασμό για όλα τα κράτη μέλη και να ενισχύσουμε τη φύλαξη των συνόρων μας, την προστασία και την προβολή των αξιών μας διεθνώς».
Ο κ. Φραγκογιάννης εστίασε και στις προτεραιότητες σε οικονομικό διπλωματικό επίπεδο, τονίζοντας ότι θα πρέπει η ΕΕ να χρησιμοποιήσει πιο αποτελεσματικά την εμπορική και τελωνειακή της πολιτική για να επιτύχει ευρύτερους στόχους, όπως τις γενεσιουργές αιτίες της μετανάστευσης.
«Για να μειώσουμε, για παράδειγμα, τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική, θα πρέπει να προσαρμόσουμε την εμπορική και τελωνειακή μας πολιτική, ώστε να διασφαλίζει μεγαλύτερη ανάπτυξη για την Αφρική. Ο ίδιος συλλογισμός ισχύει και αναφορικά με την προσαρμογή της εμπορικής μας πολιτικής, ώστε να αποτρέπει, τόσο το κοινωνικό ντάμπινγκ όσο και τις καταστροφικές για το περιβάλλον πολιτικές από πλευράς των εμπορικών μας εταίρων», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης