Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Από τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ στο… συριακό στρατό και στα καλάσνικοφ

tags :
Από τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ στο… συριακό στρατό και στα καλάσνικοφ
Το δόγμα «νόμος και τάξη»

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το δόγμα «νόμος και τάξη».
Αρχικά προχώρησε στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Την επόμενη ακριβώς ημέρα, κάνοντας έφοδο στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ, έπειτα από καταγγελίες ότι εκεί κατασκευάζονται μολότοφ, ανακάλυψε λοστούς, κράνη και άδεια μπουκάλια, που προφανώς αποτελούν τη… γνωστή εργαλειοθήκη των… μπαχαλάκηδων.
Αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και στις δύο περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ παραπέμπουν σε κάποια… τρομοκρατική οργάνωση.
Γιατί αυτό είναι το κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργηθεί ενόψει και της επετείου του Πολυτεχνείου σε δύο ημέρες.
Πως άλλωστε μπορεί να εξηγηθεί η δήλωση της υπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία έφτασε στο σημείο να συνδέσει τα ευρήματα της ΑΣΟΕΕ με όπλα του συριακού στρατού λέγοντας «Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα τα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας! Δηλαδή δεν μπορούμε να συζητούμε για αυτά τα πράγματα. Και μόνο ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε αυτό».
Βέβαια είχε προηγηθεί ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος είπε ότι στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν… καλάσνικοφ.
Και βέβαια την ευκαιρία δεν θα μπορούσε να αφήσει αναξιοποίητη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος υποστήριξε αναφερόμενος στη δήλωση της κ. Μιχαηλίδου: «Κάνει μία διασταλτική ερμηνεία των πραγμάτων. Βλέπει μία κατάληψη στην οποία μαθαίνουμε ότι οι τρομοκράτες μπαινοβγαίνουν. Μην ποινικοποιήσουμε τη σκέψη ενός ανθρώπου που συνδέει δύο αλληλένδετα ζητήματα».
Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Για ποιο λόγο στελέχη της κυβέρνησης βγάζουν… αυθαίρετα συμπεράσματα τραβώντας από τα μαλλιά μια κατάσταση;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη κανείς δεν μπορεί να ταχθεί υπέρ των μπαχαλάκηδων ή των επεισοδίων που προκαλούν αμαυρώνοντας διαδηλώσεις.
Δηλώσεις όμως τύπου Μιχαηλίδου, Μπογδάνου ή Πρετεντέρη κάθε άλλο παρά καλό κάνουν στην εικόνα της κυβέρνησης και κάθε άλλο παρά στηρίζουν το έργο της για «νόμο και τάξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης