Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's: Στο ΒΒΒ+ η αξιολόγηση για το ομόλογο της Coca-Cola Finance

tags :
Standard & Poor's: Στο ΒΒΒ+ η αξιολόγηση για το ομόλογο της Coca-Cola Finance
Η αξιολόγηση ΒΒΒ+ είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την αντίστοιχη αξιολόγηση που έχει και η CCH, ενώ η CCH θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την έκδοση για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς, τονίζει η Standard & Poor's
Αξιολόγηση ΒΒΒ+ προσδίδει στο μη εξασφαλισμένο ομόλογο της Coca-Cola HBC Finance, ο οίκος Standard & Poor’s.
Όπως αναφέρει στο report του, η έκδοση εντάσσεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ομολογιακού δανεισμού ύψους πέντε δισ. ευρώ, ενώ σαφώς είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει η εγγύηση της μητρικής εταιρείας (σ.σ.: η Coca-Cola HBC Finance, είναι θυγατρική της Coca-Cola HBC AG).
Η αξιολόγηση ΒΒΒ+ είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την αντίστοιχη αξιολόγηση που έχει και η CCH, ενώ η CCH θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την έκδοση για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς.
Σε αυτούς περιλαμβάνεται η αναχρηματοδότηση ύψους 563 εκατ. ευρώ των μη εγγυημένων ομολόγων (η συνολική αξία των οποίων φθάνει στα 800 εκατ. ευρώ) της εταιρείας, τα οποία ωριμάζουν τον Ιούνιο του 2020.
Ο οίκος προσθέτει ακόμη ότι με αυτήν την έκδοση η CCH ολοκληρώνει τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης της για το 2019, καθώς έχει αντλήσει 1,8 δισ. ευρώ από την έκδοση νέων ομολόγων.
Επιπρόσθετα ο όμιλος δεν βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια μεγάλη ανάγκη αναχρηματοδότησης έως τον Νοέμβριο του 2024, όταν ωριμάζουν senior ομόλογα ύψους 600 εκατ. ευρώ.
Οι σταθερές προοπτικές για τη CCH αντικατοπτρίζουν την άποψή του οίκου ότι θα είναι σε θέση να διατηρήσει S&P Global Ratings (σ.σ.: αφορά το επίπεδο του χρέους προσαρμοσμένο στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) πολύ κάτω από 2,5 φορές και τον λόγο ελεύθερων ταμειακών ροών προς το χρέος μεταξύ 15% και 24% για τους επόμενους 24 μήνες.
Στην έκθεση προστίθεται ότι «κατά τους πρώτους εννέα μήνες της χρήσης που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, ο όμιλος κινήθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, καταγράφοντας συνολική αύξηση των καθαρών πωλήσεων της τάξης του 4,3%, με αύξηση όγκου πωλήσεων κατά 1,8%.
Η CCH εγκαινίασε πολλά νέα προϊόντα σε αυτή την περίοδο, σε όλες τις βασικές κατηγορίες που δραστηριοποιείται.
Τα νέα αυτά προϊόντα είναι επιτυχημένα αντιπροσωπεύοντας περίπου το 3,7% της αναφερόμενης αύξησης του όγκου πωλήσεων (σε καθαρή βάση πωλήσεων) το τρίτο τρίμηνο του 2019.
Συνεχίζουμε να προβλέπουμε γενικά σταθερά προσαρμοσμένα περιθώρια EBITDA ύψους περίπου 15%-16% (15,5% το 2018) και ότι το χρέος της CCH ως προς το EBITDA θα παραμείνει εντός του μακροπρόθεσμου στόχου του 1,5x-2x.
Θεωρούμε ότι η CCH θα συνεχίσει να επιδιώκει επιλεκτικές συμπληρωματικές εξαγορές σε υφιστάμενες αγορές και κατηγορίες προϊόντων (όπως η Lurisia στο νερό και τα ανθρακούχα αναψυκτικά ενηλίκων, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 4ου τριμήνου του 2019) και ενδεχομένως και σε παρακείμενες βιομηχανίες (όπως η Bambi σε τρόφιμα για καταναλωτές, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2019).
Πιστεύουμε επίσης ότι η CCH θα συνεχίσει να επενδύει εσωτερικά για να επιτύχει στοχοθετημένη ανάπτυξη ανώτατου ορίου, υποστηριζόμενη από μια υγιή διοχέτευση νέων προϊόντων (όπως η Coca-Cola Energy και η Coca-Cola Plus Coffee που ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του 2019).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης