Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kudlow (σύμβουλος Trump): ΗΠΑ και Κίνα κοντά σε εμπορική συμφωνία

tags :
Kudlow (σύμβουλος Trump): ΗΠΑ και Κίνα κοντά σε εμπορική συμφωνία
Για μεγάλη πρόοδο και εποικοδομητικές συνομιλίες έκανε λόγο ο οικονομικός σύμβουλος του Trump
Την θέση ότι  ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά σε σύναψη εμπορικής συμφωνίας διατύπωσε ο Larry Kudlow, οικονομικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
O Kudlow έκανε λόγο για πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες με το Πεκίνο σχετικά με τη λήξη του 16μηνου εμπορικού πολέμου, είπε πως οι διαπραγματευτές των δύο μερών είναι σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα μιας πιθανής συμφωνίας.
«Βρισκόμαστε κοντά.
Η διάθεση είναι αρκετά καλή, και δεν ήταν πάντα» είπε μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ουάσινγκτον ο Kudlow.
Σημειώνεται πως οι αγορές περιμένουν με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Κίνας καθώς τα μηνύματα για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις είναι συνεχώς αντικρουόμενα καθώς εκεί που διαφαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες, δηλώσεις και από τις δύο πλευρές αφήνουν να φανεί ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά «αγκάθια» για να υπάρξει μια εμπορική συμφωνία.
Είναι χαρακτηριστικό πως τον περασμένο Μάιο όλα έδειχναν ότι ΗΠΑ και Κίνα θα κατέληγαν σε συμφωνία, μέχρι που έγινε γνωστό από τους Αμερικάνους διαπραγματευτές ότι η Κίνα υπαναχώρησε από το κείμενο της συμφωνίας, στο οποίο φέρεται να είχαν καταλήξει οι δύο πλευρές.
Και πρόσφατα Κίνα και ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε μια καταρχήν συμφωνία για άρση των δασμών και των κυρώσεων και μόλις χθες Πέμπτη 14/11 κατέστη σαφές πως υπάρχει διαφωνία για το πώς και το πότε θα αρθούν οι δασμοί καθώς και τι αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων θα κάνει η Κίνα.
«Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία, αλλά έχει γίνει πολύ καλή πρόοδος και οι συνομιλίες είναι πολύ εποικοδομητικές» είπε ο Kudlow, επικαλούμενος ενημέρωση από τους αρμόδιους Αμερικάνους διαπραγματευτές για την εμπόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης