Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρατούμενος ο Τηλέμαχος Λαβίδας - Απερρίφθη η αίτηση εγγύησης – Τι αναφέρει ο δικηγόρος του

tags :
Κρατούμενος ο Τηλέμαχος Λαβίδας - Απερρίφθη η αίτηση εγγύησης – Τι αναφέρει ο δικηγόρος του
Ο δικηγόρος του Τ. Λαβίδα χαρακτηρίζει αδύναμο το αποδεικτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του
Κρατούμενος θα παραμείνει ο Τηλέμαχος Λαβίδας, ένα από τα έξι άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην υπόθεση insider trading σε ένα δίκτυο το οποίο αντλούσε εσωτερική πληροφόρηση από εταιρείες για κερδοσκοπικούς λόγους.
Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση της πλευράς Λαβίδα για εγγύηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα διασφαλιζόταν από το πολυτελές διαμέρισμα του αξίας 11,2 εκατ. δολαρίων στο Upper East Side.
Έτσι ο Τηλέμαχος Λαβίδας μένει προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο δικηγόρος του κατέθεσε νέα αίτηση για εγγύηση στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος:
«Αναφορικά με την υπόθεση του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων από τους δημόσιους κατήγορους, ο κ. Λαβίδας προχώρησε σε κατάθεση νέας αίτησης για εγγύηση στη βάση ότι δεδομένα που αφορούν την υπόθεση του έχουν αλλάξει σημαντικά.
Από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δημόσιοι κατήγοροι, κατέστη σαφές ότι το αποδεικτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του είναι αδύναμο.
Συγκεκριμένα δεν παρουσιάστηκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτής, ηλεκτρονικής, τηλεφωνικής ή άλλης μορφής μεταξύ του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα και οποιουδήποτε άλλου προσώπου από όπου να προκύπτει ότι ο κ. Λαβίδας έλαβε ή παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, οι δημόσιοι κατήγοροι δεν εμφανίζουν μάρτυρα που να καταθέτει πως ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες, συμμετείχε σε παράνομο κύκλωμα ή αποκόμισε οφέλη.
Η αίτηση εγγύησης εξετάσθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 και απερρίφθη για λόγους που δεν είχαν σχέση με την ουσία της υπόθεσης, παρόλα αυτά ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος εξαρχής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ και είναι πεπεισμένος ότι θα καταρρίψει πολύ σύντομα τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του.
Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα που μόλις ξεκίνησε και θα αποδείξει την αθωότητά του.

Jonathan R. Streeter

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης