Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η Κίνα θέλει να μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά στο μεγαλύτερο της Ευρώπης

tags :
CNBC: Η Κίνα θέλει να μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά στο μεγαλύτερο της Ευρώπης
Μετά την ελληνική οικονομική κρίση, το Πεκίνο και η Αθήνα έχουν ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις τους
Στις επαφές του Κινέζου προέδρου, Xi Jinping, στην Ελλάδα αναφέρεται το CNBC επισημαίνοντας ότι η Κίνα επιθυμεί να μετατρέψει το λιμάνι του Πειραά στο μεγαλύτερο της Ευρώπης αλλά και να το κάνει το πιο σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο για το εμπόριο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.
Μάλιστα, ο Κινέζος πρόεδρος αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσαν ότι η Cosco θα επενδύσει περίπου 600 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά.
«Ο στόχος είναι να μετατραπεί στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κόμβο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, και ενδεχομένως, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη» δήλωσε χθες στο CNBC ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα των ελληνικών λιμανιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση και την αύξηση των μεταφορικών ροών από την Κίνα και την Άπω Ανατολή στην ΕΕ, τα Βαλκάνια και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».
Όπως σχολιάζει το CNBC, μετά την ελληνική οικονομική κρίση, το Πεκίνο και η Αθήνα έχουν ενισχύσει τους δεσμούς τους.
Μάλιστα, η Ελλάδα ανακοίνωσε τον Αύγουστου του 2018 ότι μπαίνει στη Belt and Road Initiative (BRI) της Κίνας, το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο του Xi που συνδέει την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη.
«Με την επίσκεψη του στην Αθήνα, ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, επιβεβαίωσε τη δέσμευση του για στρατηγική επενδύσεις υποδομών στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Belt and Road Initiative» δηλώνει στο CNBC, η Αθανασία Κοκκινογένη από την DuckerFrontier και συμπληρώνει «οι κινεζικές επενδύσεις έχουν αυξηθεί γρήγορα, ενισχύοντας την ανάπτυξη στους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και του real estate».
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Φραγκογιάννης επισημαίνει ότι Ελλάδα και Κίνα θα ανακοινώσουν περαιτέρω επενδυτικές συμφωνίες.
«Οι δύο πλευρές θα εξετάσουν τις επενδυτικές προοπτικές για τις κινεζικές εταιρείες στην ανάπτυξη λιμένων και τις συνδυασμένες μεταφορές στην Ελλάδα» είπε.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης