Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maerks: Ενισχύθηκαν κατά +31% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 520 εκατ. δολ. - Στα 10,06 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Maerks: Ενισχύθηκαν κατά +31% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 520 εκατ. δολ. - Στα 10,06 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της δανέζικης εταιρέιας κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -1% στα 10,06 δισ. δολ.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη του επιχειρηματικού κολοσσού Moller-Maersk για το τρίτο τρίμηνο του 2019, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εν μέσω χαμηλότερων τιμών στα καύσιμα.
Ειδικότερα, τα κέρδη της δανέζικης εταιρείας αυξήθηκαν κατά +31% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, στα 520 εκατ. δολ. έναντι 396 εκατ. δολ. το προηγούμενο έτος, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη θα υποχωρήσουν στα 359 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της Maersk, η οποία θεωρείται εταιρεία-βαρόμετρο στο παγκόσμιο εμπόριο, κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -1% στα 10,06 δισ. δολ.
Τα έσοδα που αφορούν την κύρια μονάδα αποστολών παρέμειναν οριακά αμετάβλητα σε ετήσια βάση, καθώς η αύξηση του όγκου κατά +2,1% αντισταθμίστηκε από τη πτώση των ναύλων κατά -3,6%, ενώ άνοδος σημειώθηκε στα κέρδη της μονάδας.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το παγκόμσιο εμπόριο κιβωτίων κατέγραψε επιβράδυνση στο 1,5% σε τριμηνιαία βάση, έναντι 2% το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αντικατοπτρίζοντας την ευρύτερη αδυναμία του οικονομικούς περιβάλλοντος σε όλες τις μεγάλες οικονομίες και τον αρνητικό αντίκτυπο από την κλίμακωση των εμπορικών περιορισμών.
«Οι παγκόσμιοι εμπορικοί περιορισμοί που εφαρμόστηκαν ενδέχεται να μειώσουν το εμπόριο κιβωτίων κατά 0,5% με 1% το 2019», ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το 2020 η αντίστοιχη μείωση θα διαμορφωθεί περίπου στο 1%.
Όσον αφορά το σύνολο του τρέχοντος έτους, η Maersk διατήρησε τις εκτιμήσεις του προηγούμενου μήνα, εξακολουθώντας να αναμένει ότι τα κέρδη EBITDA να διαμορφωθούν μεταξύ 5,4 δισ. και 5,8 δισ. δολ.
«Ενώ η παγκόσμια ζήτηση κιβωτίων, ήταν χαμηλότερη το τρίτο τρίμηνο λόγω της ασθενέσθερης ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία, όπως αναμενόταν, συνεχίσαμε να βελτιώνουμε τα λειτουργικά μας αποτελέσματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλςο της εταιρείας, Soren Skou, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο του 2019 και το 2020».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης