Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φραγκογιάννης: Ήδη στις αγορές καταγράφεται η αλλαγή του κλίματος - Ζούμε μία μικρογραφία της ανάπτυξης που έρχεται

tags :
Φραγκογιάννης: Ήδη στις αγορές καταγράφεται η αλλαγή του κλίματος - Ζούμε μία μικρογραφία της ανάπτυξης που έρχεται
Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαγκάη, στη μεγαλύτερη εξαγωγική έκθεση στην Κίνα, συνοδεία Ελλήνων επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκαν 315 επικυρωμένα ραντεβού μεταξύ 62 ελληνικών επιχειρήσεων με 132 κινεζικές
Το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σαγκάη, όπως και η επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Αθήνα λίγες ημέρες αργότερα, αποτέλεσαν επιτυχημένα τεστ και -μαζί με τη βελτίωση της οικονομίας που καταγράφεται στους δείκτες- συνιστούν μία «μικρογραφία των όσων έρχονται» σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικής Διπλωματίας και την Εξωστρέφειας, Κώστα Φραγκογιάννη.
«Υπάρχει μία σοβαρή προσπάθεια, που ξεκίνησε την επόμενη μέρα ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και η προσπάθεια αυτή αφορά τη δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος για τη χώρα.
Ήδη, στις αγορές η αλλαγή αυτή καταγράφεται στους δείκτες των επιτοκίων δανεισμού», σημειώνει ο κ. Φραγκογιάννης μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και προσθέτει: «Δική μας δουλειά στο υπουργείο Εξωτερικών, στην Οικονομική Διπλωματία, είναι να δημιουργήσουμε το πλαίσιο που θα φέρει τα αποτελέσματα και θα ενισχύσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, που σήμερα είναι ο φιλο-επενεδυτικός αέρας της νέας κυβέρνησης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαγκάη, στη μεγαλύτερη εξαγωγική έκθεση στην Κίνα, συνοδεία Ελλήνων επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκαν 315 επικυρωμένα ραντεβού μεταξύ 62 ελληνικών επιχειρήσεων με 132 κινεζικές.
«Η ελληνική πολιτεία πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να δώσει ώθηση στην ιδιωτική οικονομία και την επιχειρηματικότητα.
Είναι η καλύτερη στιγμή στην ιστορία του τόπου.
Και είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο συμβολισμός του πρωθυπουργού που την προάγει με το προσωπικό πολιτικό του κεφάλαιο στις διεθνείς σχέσεις», τονίζει ο αρμόδιος υφυπουργός.
Όσον αφορά τη νέα επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα, τον Απρίλιο, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Πρωτοβουλία «17+1», ο κ. Φραγκογιάννης επισημαίνει πως η Ελλάδα «επιδιώκει να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην πρωτοβουλία αυτή» και «να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για όλες τις συμμετέχουσες χώρες».
«Η χώρα μας έχει εξέχοντα ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, καθώς αποτελεί διαχρονικά πυλώνα σταθερότητας.
Θα προετοιμάσουμε μέχρι τον Απρίλιο συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τους θεματικούς τομείς ενδιαφέροντός μας, στους οποίους θα δραστηριοποιηθούμε περαιτέρω.
Τομείς, όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός, η διασυνδεσιμότητα, οι μεταφορές και οι εφοδιαστικές αλυσίδες, η περιβαλλοντική τεχνολογία, μας ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως», υπογραμμίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης