Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Πάσχει ποικιλοτρόπως η ΛΑΡΚΟ – Θα αναζητηθεί ελκυστική λύση για επενδυτές

Χατζηδάκης: Πάσχει ποικιλοτρόπως η ΛΑΡΚΟ – Θα αναζητηθεί ελκυστική λύση για επενδυτές
Πρωταθλήτρια των χρεών στη ΔΕΗ η ΛΑΡΚΟ υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Την θέση ότι η ΛΑΡΚΟ πάσχει ποικιλοτρόπως διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα αναζητήσει ελκυστική λύση για επενδυτές.
Σε ομιλία του στη Βουλή και απαντώντας σε ερώτημα για το πρόσφατο δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ ο κ.Χατζηδάκης διερωτήθηκε «που θα πάει αυτό το πράγμα;».
«Από τη μια πλευρά δυστυχήματα, διότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, χρέη στη ΔΕΗ.
Πρωταθλήτρια η ΛΑΡΚΟ των χρεών στη ΔΕΗ, παράνομες κρατικές ενισχύσεις που πρέπει να επιστρέψει στο κράτος και δεν μπορεί, καταγγελίες για περιβαλλοντική επιβάρυνση» είπε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος σχετικά με το τραγικό δυστύχημα υποστήριξε ότι  από την πρώτη στιγμή ζήτησε να καταλογιστούν ευθύνες και υπάρχουν σε εξέλιξη  όλες οι σχετικές έρευνες.
«Η επιχείρηση αυτή πάσχει ποικιλοτρόπως.
Δηλαδή προσπαθώ να βρω ένα σημείο το οποίο να το αναδείξω ως παράδειγμα επιτυχούς λειτουργίας αυτής της επιχείρησης και δεν μπορώ να βρω.
Και επομένως, δυστυχώς, οφείλω να πω ότι και τα ατυχήματα που έχουν γίνει παρά τους ελέγχους οφείλονται και αυτά σε έναν βαθμό στην απαξίωση της εταιρείας, στην αδυναμία της να προχωρήσει μπροστά και να συντονιστεί με τους ρυθμούς της εποχής.
Και θύματα τελικά, κυριολεκτικώς όμως θύματα, δυστυχώς, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι» ανέφερε ο υπουργός.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρει ριζικές λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων, με ρεαλισμό όμως και στηριγμένη η κυβέρνηση στα πραγματικά στοιχεία», είπε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τη ΛΑΡΚΟ ως τον πρώτο οφειλέτη της ΔΕΗ στη χώρα, χρωστώντας 330 εκατ. ευρώ, ενώ της έχει επιδικαστεί από το Δικαστήριο  της  Ευρωπαϊκής Ένωσης αμετάκλητα να δώσει πίσω στο Δημόσιο 165 εκατ. ευρώ από παράνομες κρατικές ενισχύσεις.
Επίσης σημείωσε ότι για τη ΛΑΡΚΟ υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι ρυπαίνει τον Ευβοϊκό κόλπο, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.
«Θα αγωνιστούμε για να προχωρήσουμε σε μια λύση η οποία θα είναι νομικώς βάσιμη, στέρεα, για να μην αμφισβητηθεί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες και από την άλλη πλευρά, μια λύση η οποία θα είναι ελκυστική για επενδυτές» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης