Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις για τον χρυσό καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,41% και τα 1.467,35 δολ.

tags :
Πιέσεις για τον χρυσό καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,41% και τα 1.467,35 δολ.
Πάντως τα συνολικά κέρδη για τον χρυσό κατά το τρέχον έτος έχουν ξεπεράσει το +14%
Πτώση σημείωσε σήμερα Παρασκευή (15/11) ο χρυσός, εν μέσω ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 υποχώρησε κατά -0,41% στα 1.467,35 δολ. ανά ουγγιά
Image
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Lawrence Kudlow, δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά σε μία εμπορική συμφωνία», για να προσθέτει ότι «το κλίμα είναι πολύ καλό».
Ο κ. Kudlow επεσήμανε ότι αν και στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump αρέσει αυτό που βλέπει, «δεν είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει μία συμφωνία», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δεν έχει υπογράψει ακόμα μία δέσμευση για την πρώτη φάση, δεν έχουμε ακόμα συμφωνία για την πρώτη φάση».
«Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος και είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικές», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Τις προηγούμενες ημέρες, η πλευρά του Πεκίνου είχε δηλώσει ότι η μείωση των δασμών είναι καθοριστική για την πορεία της συμφωνίας, με την πλευρά της Ουάσιγκτον ωστόσο να διευκρινίζει ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία επί του ζητήματος.
«Η Κίνα έχει υπογραμμίσει πολλές φορές ότι ο εμπορικός πόλεμος ξεκίνησε με τους επιπρόσθετους δασμούς και θα πρέπει να τελειώσει με την ακύρωση των πρόσθετων δασμών», υπογράμμισε χθες ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Gao Feng, προσθέτοντας ότι «ο βαθμός ακύρωσης των δασμών πρέπει να αντικατοπτρίζει πλήρως τη σημασία της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας».
Παρά την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη του +14% για το 2019, καθώς οι εμπορικές εντάσεις των προηγούμενων μηνών έστρεψαν τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού.
«Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τα πολιτικά και τα οικονομικά ζητήματα είναι πολύ σημαντικοί ώστε να μην πάει κάτι λάθος», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής συναλλαγμάτων της DailyFx, Ilya Spivak.
Πτωτικά κινήθηκαν τόσο ο άργυρος όσο και το παλλάδιο, με απώλειες -0,58% και -1,84%, κλείνοντας στα 16,93 και 1.670,80 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.
Αντίθετα ανοδικά κινήθηκε η πλατίνα, καθώς ενισχύθηκε 1,08% στα 892,30 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης