Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των εξοπλισμών θα έχει την ίδια μοίρα με τη συνθήκη INF

Ρωσία: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των εξοπλισμών θα έχει την ίδια μοίρα με τη συνθήκη INF
Η πλευρά της Μόσχας διευκρίνισε ότι υπάρχει δυνατότητα παράτασης της συμφωνίας μέχρι το 2026
Τη θέση ότι η Νέα Συμφωνία για τον Έλέγχο των Στρατηγικών Όπλων (START) ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ θα έχει την ίδια μοίρα με τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας (INF) διατύπωσε σήμερα (15/11) ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, Sergei Naryshkin, μετά την ολοκλήρωση της Συνθήκης INF τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ειδικότερα, ο κ. Naryshkin δήλωσε ότι η Νέα Συμφωνία για τον Έλέγχο των Στρατηγικών Όπλων», η οποία υπογράφηκε το 2010, «είναι πιθανό να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2021, χωρίς να υπάρξει κάποια παράταση».
«Η Νέα Συμφωνία, η οποία αποτελεί μία συνθήκη μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών για τη μείωση των πυρηνικών όπλων, είναι πιθανό να έχει την ίδια μοίρα με τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας (INF)», επεσήμανε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας.
Ωστόσο, ο κ. Naryshkin διευκρίνισε ότι «υπάρχει ακόμα η δυνατότητα ανανέωσης της Νέας Συμφωνίας START μέχρι το 2026».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, όταν και ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει δείξει κανένα σημάδι στη Μόσχα ότι ενδιαφέρεται να παρατείνει τη Συμφωνία START.
Η Νέα Συμφωνία για τον Έλέγχο των Στρατηγικών Όπλων αποτελεί πλέον τη μοναδική συνθήκη για τον έλεγχο των όπλων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, μετά την κατάρρευση τηε Συνθήκης INF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης