Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Hedge Funds: Alibaba, Facebook και S&P 500 οι βασικές αγορές στο γ’ τρίμηνο 2019

tags :
Hedge Funds: Alibaba, Facebook και S&P 500 οι βασικές αγορές στο γ’ τρίμηνο 2019
Σε ποιες μετοχές και κλάδους αύξησαν ή μείωσαν τις τοποθετήσεις τους τα hedge funds κατά το γ' τρίμηνο 2019
Οι μετοχές των Alibaba και Facebook, καθώς και ETFs τα οποία τοποθετούνται στον S&P 500 ήταν οι βασικές επενδυτικές επιλογές των hedge funds στο γ' τρίμηνο 2019, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των εν λόγω κεφαλαίων.
Στον αντίποδα προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών των Apple, Netflix και Microsoft.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία τα οποία τα hedge funds είναι υποχρεωμένα να δίνουν στη δημοσιότητα, αυτές είναι οι βασικές επιλογές τους σε ό,τι αφορά αύξηση ή μείωση θέσεων:

S&P500: Τα περισσότερα hedge funds προχώρησαν σε αύξηση των τοποθετήσεών τους σε ETFs τα οποία «παρακολουθούν» τον δείκτη S&P 500.
Alibaba: Η μετοχή του κινεζικού ομίλου ήταν μεταξύ των αγαπημένων των hedge funds, με το Tiger Global Management να είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής. Σε περίπτωση, πάντως, που ο Trump πραγματοποιήσει τις απειλές του ενάντια στην Alibaba για «εκδίωξη» από τους αμερικανικούς δείκτες, τότε σαφώς η μετοχή θα πέσει σε δυσμένεια.
Facebook: Αύξηση θέσεων και στο Facebook πραγματοποίησαν τα hedge funds, ενώ το Harvard University προχώρησε σε αγορά 2 εκατ. μετοχών. Το Tiger Global αύξησε τις θέσεις του, ενώ το ίδιο έπραξαν και τα Appaloosa Management και D1 Capital Partners.
FAANGs: Οι Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google (Alphabet) είχαν μεικτή εικόνα.
Η μετοχή του Netflix ήταν μεταξύ αυτών μάλλον προβλημάτισαν τα hedge funds, με κάποια εξ αυτών να προχωρούν σε πωλήσεις και άλλα όπως το Viking Global Investors να αυξάνει κατακόρυφα τις αγορές του.
Microsoft: Ήταν μεταξύ των λιγότερο δημοφιλών μετοχών.
Τα Tigers, Biking, Coatue και Maverick Capital μείωσαν σημαντικά την έκθεσή του, παρά το γεγονός ότι στο γ’ τρίμηνο η μετοχή του ομίλου ενισχύθηκε 3%, ενώ από την αρχή του έτους έχει εμφανίσει κέρδη κοντά στο 46%.
Apple: Παρά το ότι η Apple μέσω των διαρκών επαναγορών μετοχών συνεχίζει να εμφανίζει ανοδική πορεία τα περισσότερα hedge funds προχώρησαν σε πωλήσεις. Το Renaissance πούλησε 2,2 εκατ. Μετοχές, ενώ ακόμη και ο «κλασσικός» θαυμαστής της εταιρείας, Warren Buffett μείωσε το μερίδιό του κατά 0,3%.
Restoration Hardware: Η Berkshire Hathaway αύξησε την έκθεσή της, γεγονός που οδήγησε και σε ισχυρή άνοδο τη μετοχή.
Uber: Ο Stan Druckenmiller πούλησε σχεδόν όλες τις μετοχές της Uber που είχε στην κατοχή του. Στο γ’ τρίμηνο η μετοχή υποχώρησε σχεδόν 14%.
Berkshire: Ο κολοσσός του Warren Buffett κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου μείωσε τις θέσεις του σε αρκετές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Apple, Wells Fargo και Phillips 66. Αντίθετα αύξησε τις θέσεις του στην Bank of America, ενώ αναμένει την έγκριση της Fed προκειμένου να τις αυξήσει περαιτέρω, καθώς αυτή τη στιγμή κατέχει άνω του 10% της αμερικανικής τράπεζας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης