Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όλο το σχέδιο για τα νέα Αττικά Πολυκαταστήματα - Οι εκπλήξεις, τα σχέδια και το τίμημα

Όλο το σχέδιο για τα νέα Αττικά Πολυκαταστήματα - Οι εκπλήξεις, τα σχέδια και το τίμημα
Τα ονόματα όλων των επενδυτών που θα βάλουν φρέσκα κεφάλαια στην εταιρεία - Το σχέδιο για επέκταση σε City Link και Ελληνικό
Πέντε μετόχους μειοψηφίας πρώτης γραμμής θα αποκτήσει η Αττικά Πολυκαταστήματα ΑΕ με τον έλεγχό της να παραμένει στην υφιστάμενη τριάδα βασικών μετόχων, που απαρτίζουν οι κ. κ. Κ. Λαμπρόπουλος, Α. Σγουμπόπουλος και Κ. Τσουβελεκάκης).
Στο σχήμα, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Virtus Partners του Λ. Παπακωνσταντίνου, συμμετέχουν, πέραν των κ.κ. Αθ. Λασκαρίδη, Γ. Σαραντίτη, Τσάκου και Ιδρύματος Ωνάση, οι κ.κ Βασιλάκης και Αχ. Κωνσταντακόπουλος. Πρόκειται για ονόματα έκπληξη που δεν διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρες.
Οι νέοι μέτοχοι θα εισέλθουν στην Αττικά Πολυκαταστήματα, μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού, στην οποία θα είναι μέτοχοι. Το SPV θα βάλει εν συνεχεία κεφάλαια στην Αττικά Πολυκαταστήματα αποκτώντας μειοψηφικό ποσοστό.
Θα έχει προηγηθεί εκτεταμένη μόχλευση του ισολογισμού
Με τα νέα κεφάλαια και σύναψη δανεισμού η Αττικά Πολυκαταστήματα θα προχωρήσει σε νέο επενδυτικό πρόγραμμα καθώς ήδη ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του πολυκαταστήματός της στο City Link.
Το 5ετές πλάνο προβλέπει ενοικίαση πρόσθετων 4.000 τ.μ. στο City Link ( ο χώρος θα απελευθερωθεί από την Πειραιώς) καθώς και ανάπτυξη πολυκαταστήματος στο ένα από τα δύο εμπορικά κέντρα που προβλέπεται να αναγερθούν στο Ελληνικό.
Πέρσι, η Αττικά Πολυκαταστήματα συμμετείχε με 49% στην ίδρυση της Retail Vision United Distribution A.E. η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ειδών ένδυσης, ενώ διαθέτει, ήδη, την Cosmobrands A.E. η οποία διαθέτει αντιπροσωπείες και το e shop “attica beauty”.
Η Αττικά Πολυκαταστήματα συστάθηκε το 2004 από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών του κλάδου της ένδυσης και των πολυκαταστημάτων μόδας.
Το κεντρικό της κατάστημα στο City Link εκτείνεται σε 25 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, σε 8 επίπεδα, ενώ αναμένεται να προστεθούν άλλα 4.000 τ.μ στα οποία θα αναπτυχθούν καταστήματα ειδών πολυτελείας.
Το 2018 σημείωσε πωλήσεις, ύψους 181,31 εκατ. ευρώ έναντι 178,84 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση ( +1,38%),  με τα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων να ανέρχονται στα 19 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 12,2 εκατ. ευρώ.
Το περιθώριο μικτού κέρδους διαμορφώθηκε στο 33%, το περιθώριο λειτουργικού κέρδους στο 10,5%, ενώ του καθαρού κέρδους στο 4,57%.
Οι καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν στα 14 εκατ. ευρώ.
Στο τέλος του 2018 η εταιρεία προχώρησε σε αγορά 1.105.023 ιδίων μετοχών, μέσω του αναγκαστικού πλειστηριασμού των ενεχυριασμένων κοινών ονομαστικών μετοχών που είχε στην κατοχή της η Folli Follie Συμμετοχών Α.Ε..
Για την αγορά τους δαπανήθηκε το ποσό των 12.133.154 ευρώ , δηλαδή 10,98 ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης