Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στον νέο καθεστωτισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η ΝΔ

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στον νέο καθεστωτισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η ΝΔ
H κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε τέσσερις μήνες έχει προχωρήσει σε άκρως ανησυχητικές ενέργειες, σύμφωνα με τον Α. Χαρίτση
«Οι πολίτες ζητούν από εμάς να ξεδιπλώσουμε ένα νέο πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους για μια προοδευτική διακυβέρνηση», τόνισε σε συνέντευξή του στο grtimes.gr, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί πλέον ως ένας από τους δύο βασικούς πόλους του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας».
Για το άνοιγμα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε πως «είναι στοίχημα για εμάς να αντιστοιχίσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο κόσμος με την οργανωτική μας βάση και την πολιτική δουλειά που κάνουμε».
Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε τέσσερις μήνες έχει προχωρήσει σε άκρως ανησυχητικές ενέργειες, εξηγώντας «από το ξήλωμα του πλέγματος προστασίας της εργασίας και σειρά δήθεν αναπτυξιακών ρυθμίσεων, που κλείνουν το μάτι σε μεγαλοεπενδυτές και ακυρώνουν την περιβαλλοντική νομοθεσία, μέχρι θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στη λογική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" (ΕΥΠ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΚΘΒΕ, ΚΕΘΕΑ, διοικήσεις νοσοκομείων).
«Θα είμαστε απέναντι στον νέο καθεστωτισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η ΝΔ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.
Ακόμη, κάνοντας κριτική στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού από τη ΝΔ τόνισε  πως «η κατάσταση είναι δύσκολη, και δεν μπορεί να λυθεί δια μαγείας, όμως η αδράνεια της ΝΔ οδήγησε στην αύξηση των ροών « και «τώρα τα κυβερνητικά στελέχη σηκώνουν τα χέρια ψηλά και ομολογούν ότι έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε "μπάχαλο"».
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «η  ΝΔ δεν διεθνοποίησε το πρόβλημα, δεν προέβη εγκαίρως σε αποσυμφόρηση των νησιών, κατάργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτική», ενώ «το σήμα που δόθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαρχής είναι ότι πρόκειται για δευτερεύον ζήτημα».
«Ως αντιπολίτευση η ΝΔ "χάιδευε" αυτιά και προσπάθησε να θρέψει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας.
Τώρα θερίζει όσα έσπειρε», υποστήριξε.
Κάνοντας κριτική στα ΜΜΕ ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «πολλά ΜΜΕ στην αρχή της κρίσης "ξέπλυναν" με τη στάση τους την Χ.Α. για να νομιμοποιηθεί στα μάτια του ελληνικού λαού, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους και από τα ΜΜΕ, να μην παίζονται μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών».
Κατά τον ίδιο, «μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ και των οικονομικών συμφερόντων που συνδέονται με αυτά κρατούν μία στάση πολύ εχθρική απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι πρωτόγνωρο στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση και μετά.
Ο ρόλος που τους αναλογεί είναι η πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών, όχι η εξυπηρέτηση συμφερόντων - είναι ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτεύματος».
Για την υπόθεση Novartis τόνισε πως «το έγγραφο που αποκάλυψε η Καθημερινή, το βίντεο της ελβετικής τηλεόρασης που δείχνει τον κ. Γεωργιάδη να ομολογεί χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών και η έγγραφη αναφορά τριών Εισαγγελέων για απειλές εκ μέρους του κ. Στουρνάρα, ώστε να μην προχωρήσει η διερεύνηση, είναι αποκαλυπτικά»¨.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «το σκάνδαλο στοίχισε στον ελληνικό λαό δισεκατομμύρια ευρώ και κάποιοι κέρδισαν από αυτή την υπόθεση και οικονομικά και πολιτικά.
 Ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να πληροφορηθεί επιτέλους για το τι συνέβη.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συσκοτίσει την υπόθεση, παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού και τα περί "σκευωριών"».
Ζήτησε «να  αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν», συμπληρώνοντας πως «δεν είναι θέμα εκδίκησης, αλλά προστασίας των θεσμών και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτούς.
Οφείλουμε να δημιουργήσουμε δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα».
Τέλος, σημείωσε ότι « επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήσαμε συμμαχίες με όλες τις μεγάλες δυνάμεις παγκοσμίως και θέσαμε τα θεμέλια για να βγούμε από τα μνημόνια, να ανακάμψουμε δημοσιονομικά και να επιτύχουμε ανάπτυξη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης