Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Ν.Κορέα αναβάλλουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε ένδειξη καλής θέλησης

Reuters: ΗΠΑ και Ν.Κορέα αναβάλλουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε ένδειξη καλής θέλησης
Η κίνηση αυτή θεωρείται προσπάθεια καλής θέλησης απέναντι στη Βόρεια Κορέα ώστε να προωθηθεί η ειρηνευτική προσπάθεια
Σε αναβολή των κοινών επικείμενων στρατιωτικών ασκήσεων προχώρησαν ΗΠΑ και Νότια Κορέα, σε μία προσπάθεια καλής θέλησης ώστε να προωθηθεί η ειρηνευτική προσπάθεια με τη Βόρεια Κορέα.
Οπως αναφέρει το Reuters, τα στρατιωτικά γυμνάσια θα περιλάμβαναν σενάρια αερομαχιών, με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.
Ετσι, Ουάσιγκτον και Σεούλ αποφάσισαν την αναβολή των ασκήσεων, με τον Λευκό Οίκο, να διευκρινίζει ότι η κίνηση αυτή δεν πρέπει να μεταφράζεται ως υπαναχώρηση έναντι της Βόρειας Κορέας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Mark Esper, διαβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θα παραμείνουν σε υψηλή επαγρύπνηση.
 «Δεν το βλέπω ως παραχώρηση. Το βλέπω ως χειρονομία καλής πίστης... με στόχο την ειρήνευση» εξήγησε ο υπουργός της κυβέρνησης Trump.
Υπενθυμίζεται ότι η ειρηνευτική διαδικασία, η οποία είχε ξεκινήσει με την ιστορική συνάντηση Trump – Kim Jong Un, το προηγούμενο έτος, βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, με τις δύο πλευρές να ανταλλάζουν κατηγορίες για υπαναχώρηση έναντι των δεσμεύσεων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης