Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης (ΝΔ): Ζήτημα Δημοκρατίας η απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου

Καλαφάτης (ΝΔ): Ζήτημα Δημοκρατίας η απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου
Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη σύγκρουση αλλά θέλει τα πανεπιστήμια να είναι ανοιχτά και ασφαλή
Ζήτημα δημοκρατίας και αναβάθμιση χαρακτηρίζει την «απαλλαγή του Πανεπιστημίου από την αιχμαλωσία μικροομάδων φασιστικής αντίληψης που δεν έχουν καμιά σχέση με φοιτητές» ο γ.γ της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΝΑ ασκεί έντονη κριτική σε αυτούς που υποστηρίζουν  όσους «καταλαμβάνουν τους χώρους του για να κατασκευάζουν μολότοφ, να διακινούν ναρκωτικά και να πλασάρουν «μαϊμούδες» λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη σύγκρουση αλλά θέλει τα πανεπιστήμια να είναι ανοιχτά και ασφαλή.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕ υπογραμμίζει:
"Ανάποδα τα λένε και το ξέρουν.
Υποβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου προκαλεί η επιβολή της βούλησης μια δράκας περιθωριακών στοιχείων -αναρχικών, ναρκέμπορων και λαθρέμπορων- σε βάρος των παιδιών μας που θέλουν ανοικτά και ασφαλή Πανεπιστήμια.
Αντιθέτως, είναι ζήτημα Δημοκρατίας και αναβάθμισης του Πανεπιστημίου η απρόσκοπτη λειτουργία του, η ασφάλεια των φοιτητών μας και των καθηγητών τους, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και αναβάθμισης η απαλλαγή του Πανεπιστημίου από την αιχμαλωσία μικροομάδων φασιστικής αντίληψης που δεν έχουν καμιά σχέση με φοιτητές".
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό το οποίο χαρακτηρίζει ως ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας με διαστάσεις που ξεπερνούν τα όρια της χώρας μας, ο Σταύρος Καλαφάτης τονίζει πως η κυβέρνηση επιδιώκει τη διεθνοποίησή του και τη διαμόρφωση μιας άλλης ευρωπαϊκής πολιτικής με αλλαγή στο πλαίσιο του Δουβλίνου, ενώ προαναγγέλλει και τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα οποία και θα μεταφέρονται όσοι δεν δικαιούνται άσυλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης