Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Αχ. Καραμανλής: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση, όχι υπερασπιστή των μπαχαλάκηδων

Κ. Αχ. Καραμανλής: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση, όχι υπερασπιστή των μπαχαλάκηδων
"Αν κάποιος πιστεύει ότι οι μπαχαλάκηδες, οι λαθρέμποροι και οι έμποροι ναρκωτικών θα απομακρυνθούν με ευχολόγια, να μας πει γιατί δεν έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια", τονίζει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
«Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση, όχι υπερασπιστή των μπαχαλάκηδων», δηλώνει υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στη Realnews, με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ  και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τον ίδιο «αποφάσισε, με την επιστροφή στην αντιπολίτευση, να επιστρέψει στο στενό του κομματικό ακροατήριο».
Για την είσοδο των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Καραμανλής θέτει το ρητορικό ερώτημα «επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ιδεοληψιών, έθαβε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, θα κάνουμε κι' εμείς ότι δεν το βλέπουμε;» και μεταξύ άλλων προσθέτει πως «αυτό είναι σε βάρος των πανεπιστημίων, των φοιτητών, των οικογενειών τους, σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας.
Και αν κάποιος πιστεύει ότι οι μπαχαλάκηδες, οι λαθρέμποροι και οι έμποροι ναρκωτικών θα απομακρυνθούν με ευχολόγια, να μας πει γιατί δεν έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια».
Για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί συστηματικά να τονίσει τη διεθνή τους διάσταση, μιλά για ένα σύνθετο θέμα που δεν αντιμετωπίζεται «με ισοπεδωτικούς λαϊκισμούς» και υπογραμμίζει πως «θέλουμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, αλλά και να προστατεύσουμε τη χώρα μας».
Στο ερώτημα  αν πρέπει να υπάρχει μία μίνιμουμ συνεννόηση με την αντιπολίτευση στα μεγάλα θέματα, επισημαίνει πως είναι εθνική ανάγκη να υπάρχει μια ελάχιστη συνεννόηση και σημειώνει πως «η κυβέρνηση σήμερα είναι έτοιμη για συνεννόηση στα μεγάλα θέματα, όμως η συνεννόηση χρειάζεται δύο» και «δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει καμία τέτοια διάθεση.
Ελπίζω να διαψευστώ στο άμεσο μέλλον».
Περαιτέρω, δηλώνει ότι «η ΝΔ δεν έχει μετακινηθεί ούτε εκατοστό από τη θέση της για τη συμφωνία των Πρεσπών» και πως «τα περιθώρια για να απαλύνουμε τις επιπτώσεις της δεν είναι μεγάλα, αλλά θα τα εξαντλήσουμε».   
Τέλος, για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου και τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, ο υπουργός επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην κατασκευή τους και διαβεβαιώνει πως «και τα δύο τα μελετάμε εντατικά, με περίσκεψη, ρεαλισμό και σε συνεννόηση με την ΕΕ».
«Τα έργα θα γίνουν όσο πιο σύντομα και όσο πιο οικονομικά είναι δυνατόν», υπογραμμίζει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης