Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Κίνα ξεκίνησαν τις συνομιλίες για την υπογραφή νέας εμπορικής συμφωνίας

ΗΠΑ και Κίνα ξεκίνησαν τις συνομιλίες για την υπογραφή νέας εμπορικής συμφωνίας
Στη συνομιλία μετείχαν ο Κινέζος αντιπρόεδρος, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ως "εποικοδομητική" χαρακτηρίζεται η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Κινέζου αντιπροέδρου Liu He και των Αμερικανών υπουργών Οικονομικών Steven Mnuchin και Εμπορίου Robert Lighthizer, για την εμπορική συμφωνία των δύο χωρών μετά τον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο.
Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, οι δύο πλευρές είχαν μια εποικοδομητική συνομιλία για σοβαρά ζητήματα που αποτέλεσαν εμπόδια στη μεταξύ τους συνεργασία γεγονός που θεωρείται ένα πρώτο θετικό βήμα εξομάλυνσης της κατάστασης.
Την συνομιλία ζήτησε η Αμερικανική πλευρά ενώ ο σύμβουλος οικονομικών υποθέσεων του Λευκού Οίκου Larry Kudlow δήλωσε ότι "ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στην υπογραφή νέας συμφωνίας καθώς το κλίμα είναι τώρα ευνοϊκό γεγονός που δεν υπήρχε πάντα".
Ενδεικτικό του καλού κλίματος είναι το γεγονός ότι μετά τις δηλώσεις Kudlow ο Dow Jones έκλεισε σε ανοδικό ρεκόρ ξεπερνώντας τις αρνητικές επιδόσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες καθώς επικρατούσε απαισιοδοξία για το μέλλον των συνομιλιών.
Το Πεκίνο, ωστόσο από την πλευρά του, εμφανίζεται περισσότερο διστακτικό σχετικά με την εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump πάντως ισχυρίστηκε ότι το Πεκίνο συμφώνησε να εισάγει αμερικανικά προϊόντα 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν σε μια ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο τον περασμένο μήνα μετά από ένα καλοκαίρι κλιμάκωσης στο οποίο οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επέβαλαν δισεκατομμύρια δολάρια σε τιμολόγια στα αγαθά του άλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης