Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ικανοποίηση Trump για την καταβολή κρατικών ενισχύσεων στους αγρότες - θύματα του εμπορικού πολέμου

Ικανοποίηση Trump για την καταβολή κρατικών ενισχύσεων στους αγρότες - θύματα του εμπορικού πολέμου
Οι πόροι αυτοί αποτελούν μέρος ενός πακέτου κρατικών ενισχύσεων των ΗΠΑ στους Αμερικανούς αγρότες
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καταβολή ενισχύσεων στους αγρότες πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών ως αντιστάθμισμα για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και τους δασμούς.
Οι πόροι αυτοί αποτελούν μέρος ενός πακέτου κρατικών ενισχύσεων των ΗΠΑ στους Αμερικανούς αγρότες που πλήττονται από τη μάχη των δασμών.
«Οι μεγάλοι αγρότες μας θα λάβουν έναν άλλο σημαντικό  γύρο μετρητών, ως βοήθημα για τους δασμούς της Κίνας» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Οι μικρότερες εκμεταλλεύσεις και οι αγρότες μας θα είναι μεγάλοι δικαιούχοι», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/11) ότι θα ξεκινήσει τον δεύτερο γύρο πληρωμών εμπορικής βοήθειας προς τους αγρότες των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.
Οι καταβολές αυτές είναι το δεύτερο μέρος της δέσμης ενισχύσεων ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρεις δόσεις που ανακοινώθηκε τον Μάιο για να αποζημιώσει τους αγρότες λόγω του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 
Η Κίνα επέβαλε δασμούς στις βασικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της σόγιας και του χοιρινού κρέατος, την περασμένη χρονιά, ως αντίποινα σε ανάλογα μέτρα του Trump.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης