Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda: Δεν βάζουμε ούτε ευρώ στο Ελληνικό όσο εκκρεμούν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Lamda: Δεν βάζουμε ούτε ευρώ στο Ελληνικό όσο εκκρεμούν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Οι νέες καθυστερήσεις στην έναρξη του έργου και οι δράστες των προσφυγών που έχουν … παρελθόν
«Κανένας δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ στο έργο του Ελληνικού όσο υπάρχουν σοβαρές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και οι αποφάσεις είναι σε εκκρεμότητα.»
Την δήλωση αυτή έκανε υψηλόβαθμο στέλεχος  της Lamda Development στο BN όταν του θέσαμε το απλό ερώτημα πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο πρώην αεροδρόμιο; 
Το έργο του Ελληνικού πιθανόν να μπει σε νέες περιπέτειες όσο παραμένει ανοιχτό το κεφάλαιο των προσφυγών.
Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι θεωρούν ότι τα δικαστικά εμπόδια, πιθανόν να καθυστερήσουν την εκκίνηση του εμβληματικού έργου.
Στέλεχος της Lamda Development βλέπει με αρκετή καχυποψία την τελευταία προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία να σημειωθεί «χρεώνονται» στηνΜαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη που μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του ΚΑΣ, ως γενική γραμματέα  του υπουργείου Πολιτισμού επί  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η δικηγόρος που καταθέτει τις προσφυγές στο ΣτΕ  είναι η κα  κα Ε.Μ.που συμμετείχε ως εκπρόσωπος του υπουργείου στις συνεδριάσεις για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος του Ελληνικού.
Πάντα με τις ίδιες πηγές, έδινε αρνητική ψήφο και δεν συνηγορούσε στην υλοποίηση του έργου.
Μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ως πληρεξούσιος δικηγόρος των σωματείων του υπουργείου Πολιτισμού ανέλαβε να καταθέσει τις προσφυγές αφού γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα όλες τις νομικές πτυχές του έργου.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις τελευταίες προσφυγές δεν έχει  οριστεί χρόνος  εκδίκασης και αφορούν την πολεοδόμηση του έργου του Ελληνικού, που σκοπό  έχουν την αναστολή των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων  που εκδόθηκαν από  τα συναρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Το δικαίωμα των προσφυγών κατά των ΚΥΑ εξαντλείται  στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου  καθώς συμπληρώνονται οι 60 ημέρες από την έκδοσή τους. 
Η σύμβαση  που πέρασε από τη  Βουλή  το Σεπτέμβριο του 2016 υπερψηφίστηκε από 260 βουλευτές.
Το άρθρο 2 ix της σύμβασης προβλέπει ότι  η υλοποίηση της συμφωνίας προϋποθέτει τη μη ύπαρξη εκκρεμούς αίτησης ακύρωσης οποιασδήποτε διοικητικής πράξης.
Επιπλέον ο αγοραστής επιζητεί τη μη έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης που να έχει ως αποτέλεσμα  τη μείωση της Δομήσιμης Επιφάνειας κατά ποσοστό άνω το 5% .
Η σύμβαση προστατεύει τον αγοραστή και  στην περίπτωση  που υπάρχουν αναβλητικές αιρέσεις στις οποίες εντάσσονται  οι τελευταίες προσφυγές των σωματείων του υπουργείου Πολιτισμού.
Το ρίσκο θεωρείται χαμηλό αλλά κανένας  δεν επιθυμεί να βάζει χρήματα σε ένα έργο , που πιθανόν, να έρθει από το … πουθενά μια  δικαστική απόφαση που θα ανατρέπει εν μέρει  τα σημερινά  δεδομένα. Η  Lamda Development δεν έχει κοινοποιήσει τις ανησυχίες της προς την κυβέρνηση καθώς αναμένει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του Καζίνο του Ελληνικού και αναμένεται να τις διατυπώσει,  όταν θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να μεταβιβαστεί στον αγοραστή η έκταση του Ελληνικού.  
Τέλος να  σημειωθεί ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης του ενημερωτικού δελτίου της ΑΜΚ ύψους 650 εκατ. ευρώ, το οποίο  μόλις κατατεθεί στην Επιτροπή  Κεφαλαιαγοράς, αναμένεται  να
λάβει έγκριση στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο  της  Ε.Κ.    


Νίκος  Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
www,bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης