Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η μαζικότατη και ειρηνική πορεία για το Πολυτεχνείο η καλύτερη απάντηση στο κλίμα τρομολαγνείας

Χαρίτσης: Η μαζικότατη και ειρηνική πορεία για το Πολυτεχνείο η καλύτερη απάντηση στο κλίμα τρομολαγνείας
Το ανησυχητικό είναι ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ λειτουργούν ως συνήγοροι του Φρουζή είπε ο κ.Χαρίτσης
Την θέση ότι η μαζικότατη και ειρηνική πορεία του Πολυτεχνείου ήταν η καλύτερη απάντηση στο κλίμα τρομολαγνείας και καταστολής που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες μέρες από την κυβέρνηση διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη στο περιβάλλον αυταρχισμού, καταστολής και ανάδυσης ακροδεξιών φωνών και λογικών που διαμορφώνεται στην χώρα μας και διεθνώς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο.
Η μαζικότατη και ειρηνική πορεία, ήταν η καλύτερη απάντηση στο κλίμα τρομολαγνείας και καταστολής που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες μέρες από την κυβέρνηση» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.
«Στην προαναθεωρητική Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, που είχε ως στόχο την εμβάθυνση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, την προστασία δημόσιων κοινών αγαθών όπως είναι η ενέργεια και το νερό και τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας πολιτικού συστήματος, όπως για παράδειγμα ενάντια στην ασυλία του πολιτικού προσωπικού έναντι όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών.
Σημείο μείζονος υποκρισίας είναι η ερμηνευτική δήλωση για το άρθρο 86, που διασφαλίζει ότι δεν θα επιτραπεί καμία διαδικασία παραγραφής σε σύντομο χρόνο της διαλεύκανσης υποθέσεων δωροδοκίας πολιτικών. Ακόμα και σε αυτό το ζήτημα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ απέτρεψαν κάθε μορφή ευρείας συναίνεσης και προσπαθούν να προστατεύσουν ημετέρους» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις με τη Novartis.
«Απαντήσαμε με συγκεκριμένα στοιχεία στον κ. Φρουζή, τα οποία αποδεικνύουν τη συνεχή μείωση των εσόδων της εταιρείας, κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Το ανησυχητικό είναι ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ λειτουργούν ως συνήγοροι του κ. Φρουζή.
Ο κ. Φρουζής, κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, παραδέχτηκε ότι θα κάνει άμεσα αίτηση για να αποδεσμευθούν οι καταθέσεις του στην Ελβετία, με βάση ακριβώς τη διάταξη την οποία ψήφισε την προηγούμενη Τετάρτη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.
Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνουμε σκιές στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης