Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η κυβέρνηση του Ιράν πρέπει να σεβαστεί τις νόμιμες διαδηλώσεις των πολιτών

Γερμανία: Η κυβέρνηση του Ιράν πρέπει να σεβαστεί τις νόμιμες διαδηλώσεις των πολιτών
Το Βερολίνο κάλεσε την ιρανική κυβένρηση να ξεκινήσει διάλογο με τους διαδηλωτές
Έκκληση προς την κυβέρνηση του Ιράν να σεβαστεί στις διαδηλώσεις των πολιτών, απηύθυνε σήμερα (18/11) η Γερμανία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Angela Merkel, καλώντας παράλληλα την Τεχεράνη να ξεκινήσεις διάλογο με τους διαδηλωτές.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Angela Merkel δήλωσε ότι «είναι νόμιμο και αξίζει το σεβασμό μας όταν οι πολίτες εκφράζουν τα οικονομικά και πολιτικά τους παράπονα, όπως συμβαίνει αυτό το διάστημα στο Ιράν».
Παράλληλα, ο Γερμανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «η ιρανική κυβέρνηση πρέπει να αναταποκριθεί στις τρέχουσες διαδηλώσεις δείχνοντας προθυμία να ξεκινήσεις διάλογο».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ιράν, Ali Rabiei, ανέφερε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι «πιο ήρεμη» σήμερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν ακόμα ορισμένα μικρά θέματα».
Ο κ. Rabiei επεσήμανε ότι «αύριο και την επόμενη μέρα δε θα έχουμε κανένα ζήτημα σχετικά με τις αναταραχές», ενώ πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας «υπήρξαν ορισμένες συγκεντρώσεις σε κάποιες πόλες».
«Αυτό που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι οι συγκεντρώσεις είναι κατά σχεδόν 80% μικρότερες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρας», πρόσθεσε ο εκρπόσωπους της ιρανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης