Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Απαράδεκτη η βίαιη καταστολή των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

Κομισιόν: Απαράδεκτη η βίαιη καταστολή των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ
Έκρυθμη η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε σήμερα απαράδεκτη τη βία ως απάντηση στις κλιμακούμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ και έκανε έκκληση στις αρχές επιβολής του νόμου να χρησιμοποιούν μέτρα που θα "αναλογούν αυστηρά στην περίσταση".
"Πληροφορηθήκαμε ότι τα μέλη παροχής βοήθειας και ιατρικό προσωπικό συνελήφθησαν από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου ενώ προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες, κάτι το οποίο προκαλεί έντονη ανησυχία", είπε η Μάγια Κοτσιγιάτσιτς, η εκπρόσωπος αρμόδια για τις εξωτερικές υποθέσεις της Κομισιόν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
"Η κάθε μορφή βίας είναι φυσικά απαράδεκτη και οι όποιες ενέργειες από τις αρχές επιβολής του νόμου θα πρέπει να παραμείνουν αυστηρά ανάλογες με την περίσταση και οι θεμελιώδεις ελευθερίες, περιλαμβανομένων κυρίως των δικαιωμάτων της ειρηνικής συνάθροισης και της έκφρασης θα πρέπει να γίνονται σεβαστά".
Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Κομισιόν καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να εμπλακούν σε μια διαδικασία προσπάθειας αποκλιμάκωσης της κρίσης.
Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στην πρώην βρετανική αποικία εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες πέρασαν την προηγούμενη εβδομάδα σε μία πολύ πιο ακραία και βίαιη φάση, με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία και να προκληθεί ανησυχία για το κατά πόσο είναι εφικτή η επίλυση της άνευ προηγουμένου πολιτικής κρίσης.
Οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές πυρπόλησαν σήμερα το πρωί την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ όπου βρίσκονται κλεισμένοι προκειμένου να εμποδίσουν την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία από την πλευρά της απείλησε να κάνει χρήση «πραγματικών σφαιρών» και «φονικών όπλων» εναντίον τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης