Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Το ΙΑΣΩ καινοτομεί στην χειρουργική του θυρεοειδούς - Για πρώτη φορά ενδοσκοπική αφαίρεση από το στόμα, χωρίς τομές

tags :
Το ΙΑΣΩ καινοτομεί στην χειρουργική του θυρεοειδούς - Για πρώτη φορά ενδοσκοπική αφαίρεση από το στόμα, χωρίς τομές
Η Ενδοσκοπική Διαστοματική τεχνική (TOETVA – TransOral Endoscopic Thyroidectomy Vestibular Approach) είναι νέα, καινοτόμος μέθοδος για την αντιμετώπιση των παθήσεων του θυρεοειδούς
Στο ΙΑΣΩ πραγματοποιήθηκε η πρώτη παραθυρεοειδεκτομή σε νοσοκομείο της Αθήνας με την τεχνική της Ενδοσκοπικής Διαστοματικής προσπέλασης (TOETVA).
Η Ενδοσκοπική Διαστοματική τεχνική (TOETVA – TransOral Endoscopic Thyroidectomy Vestibular Approach) είναι νέα, καινοτόμος μέθοδος για την αντιμετώπιση των παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων με ελάχιστο χρόνο νοσηλείας και άμεση ανάρρωση.
Τυγχάνει ραγδαίας αποδοχής παγκοσμίως, όχι μόνο για τα ισάξια αποτελέσματα σε σύγκριση με την ανοιχτή μέθοδο, αλλά και για το μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα. Η επέμβαση διενεργείται ενδοσκοπικά από το στόμα, χωρίς τομές οπουδήποτε στο δέρμα και συνεπώς χωρίς αντιαισθητικές ουλές στην περιοχή του λαιμού.
Είναι ασφαλής τεχνική, με προϋπόθεση να εφαρμόζεται από χειρουργούς με άριστη γνώση της χειρουργικής του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών, αλλά και ευχέρεια στις προχωρημένες ενδοσκοπικές τεχνικές.
Η επέμβαση διενεργήθηκε από τον χειρουργό Δημήτριο Φλώρο και την Ομάδα του.
Ο κ. Φλώρος εκπαιδεύθηκε και έλαβε πιστοποίηση για την συγκεκριμένη επέμβαση στο Police General Hospital της Bangkok, υπό την προσωπική επίβλεψη του χειρουργού A. Anuwong, πρωτοπόρου και θεμελιωτή της τεχνικής παγκοσμίως.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε γυναίκα ασθενή 51 ετών πάσχουσα από πρωτοπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό λόγω μονήρους αδενώματος 2cm του δεξιού κάτω παραθυρεοειδούς αδένα.
Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς ήταν ομαλή, χωρίς επιπλοκές και έλαβε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.
Σήμερα, το ΙΑΣΩ αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα στον κόσμο που πραγματοποιείται αυτή η πρωτοποριακή επέμβαση, πιστό στις αρχές που έχει θέσει, με συνέπεια, υπευθυνότητα και σεβασμό στον ασθενή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης