Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: «Θα το σκεφτώ σοβαρά να καταθέσω» στο Κογκρέσο

Trump: «Θα το σκεφτώ σοβαρά να καταθέσω» στο Κογκρέσο
Η «νευρική» επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο πρότεινε να «καταθέσω στο πλαίσιο του κάλπικου κυνηγιού μαγισσών για την καθαίρεσή μου, έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter
To «σκέφτεται σοβαρά» o πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την παραπομπή του, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά την αξίωση που εξέφρασε η επικεφαλής των Δημοκρατικών Nancy Pelosi.
Στο ξεκίνημα μιας ακόμη κρίσιμης εβδομάδας, κατά την οποία θα καταθέσουν αρκετοί μάρτυρες - κλειδιά στην έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής του απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση, να καταθέσει είτε προφορικώς ενώπιον της ειδικής επιτροπής, είτε γραπτώς.
Η «νευρική» επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο πρότεινε να «καταθέσω στο πλαίσιο του κάλπικου κυνηγιού μαγισσών για την καθαίρεσή μου, έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Αν και δεν έχω κάνει κανένα λάθος και δεν θέλω να δώσω αξιοπιστία σε αυτή τη δικαστική παρωδία, μου αρέσει αυτή η ιδέα και προκειμένου το Κογκρέσο να μπορέσει εκ νέου να επικεντρωθεί (στον νομοθετικό ρόλο του), θα το σκεφτώ σοβαρά» να καταθέσω, έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες η Nancy Pelosi.
«Είπε επίσης ότι θα μπορούσα να το κάνω εγγράφως», συμπλήρωσε στα μηνύματά του στο Twitter.

Image

Η Pelosi πετά το γάντι στον Αμερικανό πρόεδρο

Η Nancy Pelosi κατηγόρησε, μία ημέρα πριν, τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο πρόεδρο ότι επικρίνει την έρευνα μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
«Εάν δεν συμφωνεί με όσα ακούει, δεν θα πρέπει να στέλνει μηνύματα στο Twitter, θα πρέπει να έρθει ενώπιον της επιτροπής και να καταθέσει υπό όρκο ... θα μπορούσε να εμφανιστεί και να μιλήσει, να πει όλη την αλήθεια που θέλει, εάν θέλει», δήλωσε η ηγέτιδα των Δημοκρατικών σε εκπομπή του  αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.
«Μπορεί να το κάνει, επίσης, εγγράφως, έχει τα μέσα για να υπερασπιστεί τη θέση του», συμπλήρωσε η Pelosi, ρίχνοντας το γάντι στο Αμερικανό πρόεδρο.
Προχωρώντας σε έναν παραλληλισμό η Pelosi συνέκρινε τις ενέργειες του προέδρου Trump με εκείνες του πρώην προέδρου Richard Nixon στο σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ που τον οδήγησε στην παραίτηση το 1974.
Η προσπάθεια του Trump να στρατολογήσει μια ξένη δύναμη – την Ουκρανία - για να τον βοηθήσει στις εκλογές στις ΗΠΑ και η προσπάθεια να αποκρύψει γεγονότα κάνουν να φαίνονται «σχεδόν ασήμαντα» όσα έκανε ο Nixon, σημειώνει η Pelosi.
Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε η Pelosi, αν μη τι άλλο ο Nixon νοιαζόταν τόσο για τη χώρα ώστε αν μη τι άλλο να παραιτηθεί προτού εκκινήσει η διαδικασία παραπομπής του.  
Ο Nixon, το όνομα του οποίου είναι συνώνυμο του σκανδάλου για πολλούς Αμερικανούς, παραιτήθηκε το 1974 προτού καν ξεκινήσει η διαδικασία παραπομπής.
Είναι ο μοναδικός πρόεδρος ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του.
Την Παρασκευή (15 Νοεμβρίου), ενόσω κατέθετε στο Κογκρέσο η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ Marie Yovanovic, ο Trump της επιτέθηκε με μηνύματα στο Twitter, από όπου της ανακοίνωσε και την απόλυσή της.
«Απ’ όπου κι αν πέρασε η Marie Yovanovic, τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα», έγραψε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ η Yovanovic σχολίασε πως «το πιθανότερο είναι ότι θέλει να προκαλέσει φόβο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης