Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ολοκληρώθηκε η λειτουργική συγχώνευση Eurobank Bulgaria - Piraeus Bank Bulgaria

tags :
Ολοκληρώθηκε η λειτουργική συγχώνευση Eurobank Bulgaria - Piraeus Bank Bulgaria
Η Eurobank Βουλγαρίας, που λειτουργεί υπό την επωνυμία Postbank, ανακοίνωσε σήμερα (18/11) πως ολοκλήρωσε επιτυχώς τη λειτουργική συγχώνευση με την μονάδα Piraeus Bank Bulgaria
Η Eurobank Βουλγαρίας, που λειτουργεί υπό την επωνυμία Postbank, ανακοίνωσε σήμερα (18/11) πως ολοκλήρωσε επιτυχώς τη λειτουργική συγχώνευση με την μονάδα Piraeus Bank Bulgaria χθες 17 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει το SeeNews.
Πρόκειται για το τελικό στάδιο μιας συμφωνίας που έχει ιδιαίτερα σημασία για τον όμιλο Eurobank, και αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για επέκταση των δραστηριοτήτων της στις αγορές όπου κατέχει ηγετική θέση, όπως ανέφερε η Eurobank Bulgaria στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου σταδίου της συμφωνίας, η Eurobank Bulgaria έχει πλέον μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 10% σε στοιχεία ενεργητικού, πιστώσεις και καταθέσεις, ενισχύοντας έτσι την θέση της στην τοπική τραπεζική αγορά.
Η νομική συγχώνευση των δυο τραπεζών ολοκληρώθηκε στις 12 Νοεμβρίου, με την Eurobank Bulgaria να αναλαμβάνει όλα τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της Piraeus Bank Bulgaria.
Οι δυο τράπεζες κατέχουν συνδυαστικά μερίδιο 11,5% της αγοράς, σε όρους λιανικής τραπεζικής, και 9% στο wholesale banking.
Υπενθυμίζεται πως έναν χρόνο πριν, το Νοέμβριο του 2018, η Eurobank  υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της Piraeus Bank Bulgaria.  
Η αξία των μετοχών της Piraeus Bank Bulgaria είναι 75 εκατ. ευρώ και η συναλλαγή θα έχει περιορισμένη επίπτωση στο CET1 της Eurobank, όπως ανέφερε τότε η Eurobank Bulgaria.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019, η Eurobank Bulgaria ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Βουλγαρία βάση των στοιχείων ενεργητικού, ενώ η Piraeus Bank Bulgaria ήταν δέκατη, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης