Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Trump και Powell - Οικονομία και επιτόκια στο επίκεντρο

tags :
Συνάντηση Trump και Powell - Οικονομία και επιτόκια στο επίκεντρο
Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο Donald Trump
Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), στον οποίο αρέσκεται να επιτίθεται πολύ συχνά, Jerome Powell είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter «μόλις τελείωσα μία πολύ καλή και θερμή συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο της Fed, Jay Powell.Συζητήσαμε τα πάντα, όπως τα επιτόκια, τα αρνητικά επιτόκια, τον χαμηλό πληθωρισμό, την άμβλυνση της ισχύς του δολαρίου και τον αντίκτυπο στον κλάδο της μεταποίησης, το εμπόριο με την Κίνα, την Ε.Ε. και άλλους κλπ».
Image

Από την πλευρά της η Fed, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι "μετά από πρόσκληση του προέδρου, ο πρόεδρος Powell συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον υπουργό Οικονομικών σήμερα το πρωί στο Λευκό Οίκο με αντικείμενο, την οικονομία, την ανάπτυξη, την απασχόληση και τον πληθωρισμό".
"Οι αναφορές του προέδρου Powell ήταν ανάλογες με τα σχόλια που έκανε στις ακροάσεις του στο Κογκρέσο την προηγούμενη εβδομάδα", αναφέρει η Fed.
"Δεν συζήτησε τις προσδοκίες για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, εκτός από το να τονίσει ότι η πολιτική θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις εισερχόμενες πληροφορίες για τις προοπτικές της οικονομίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης