Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πυρά Trump κατά Fed: Τα επιτόκια μας θα έπρεπε να είναι τα πιο χαμηλά – Είμαστε οι ΗΠΑ

tags :
Νέα πυρά Trump κατά Fed: Τα επιτόκια μας θα έπρεπε να είναι τα πιο χαμηλά – Είμαστε οι ΗΠΑ
Τα επιτόκια μας είναι πολύ υψηλά σε σχέση με άλλων ανταγωνιστικών κρατών είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέα πυρά κατά του επικεφαλής της Fed Jay Powell εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αναφέροντας πως τα επιτόκια της Fed είναι πολύ υψηλά σε σύγκριση με άλλων ανταγωνιστριών χωρών.
«Κατά τη συνάντηση μου με τον Jay Powell σήμερα το πρωί, διαμαρτυρήθηκα για το γεγονός ότι τα επιτόκια της Fed  είναι πολύ υψηλά σε σύγκριση με τα επιτόκια άλλων ανταγωνιστικών κρατών.
Στην πραγματικότητα, τα επιτόκια μας θα έπρεπε να είναι τα χαμηλότερα σε σχέση με όλων των άλλων (είμαστε οι ΗΠΑ).
Ένα πολύ ισχυρό δολάριο πλήττει τους κατασκευαστές και την ανάπτυξη!» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump, ο οποίος νωρίτερα χθες Δευτέρα 18/11 είχε συναντηθεί με τον επικεφαλής της Fed, Jay Powell στον Λευκό Οίκο.
Image
Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση τους από τον Φεβρουάριο του 2017, όταν και ο Powell ανέλαβε τη Fed.
Αν και ο Trump υποστήριξε ότι είχε μια «πολύ καλή και εγκάρδια» συνάντηση με τον Powell, είναι προφανές πως δεν τα βρήκαν, όπως άλλωστε δείχνει και το tweet του προέδρου των ΗΠΑ.
Σε προηγούμενη ανάρτησή του στο twitter ο Trump είχε αναφέρει ότι «μόλις τελείωσα μία πολύ καλή και θερμή συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο της Fed, Jay Powell.Συζητήσαμε τα πάντα, όπως τα επιτόκια, τα αρνητικά επιτόκια, τον χαμηλό πληθωρισμό, την άμβλυνση της ισχύς του δολαρίου και τον αντίκτυπο στον κλάδο της μεταποίησης, το εμπόριο με την Κίνα, την Ε.Ε. και άλλους κλπ».
Από την πλευρά της η Fed, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι «μετά από πρόσκληση του προέδρου, ο πρόεδρος Powell συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον υπουργό Οικονομικών σήμερα το πρωί στο Λευκό Οίκο με αντικείμενο, την οικονομία, την ανάπτυξη, την απασχόληση και τον πληθωρισμό».
«Οι αναφορές του προέδρου Powell ήταν ανάλογες με τα σχόλια που έκανε στις ακροάσεις του στο Κογκρέσο την προηγούμενη εβδομάδα», ανέφερε η Fed, επισημαίνοντας ότι «δεν συζήτησε τις προσδοκίες για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, εκτός από το να τονίσει ότι η πολιτική θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις εισερχόμενες πληροφορίες για τις προοπτικές της οικονομίας».
Σημειώνεται πως ο Trump έχει επικρίνει πολλές φορές τον Powell και τη Fed για την πολιτική που ακολουθούν, καταλογίζοντας τους διστακτικότητα να προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.
Στην τελευταία συνεδρίαση της τον περασμένο Οκτώβριο, η Fed δεν άλλαξε την προοπτική της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κρατήσει το βασικό της επιτόκιο στην κλίμακα μεταξύ του 1,5% και 1,75% για το επόμενο διάστημα, αν και προχώρησε κατά τη διάρκεια του έτους σε τρεις μειώσεις των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αντίκτυπο στην οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης