Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παρατείνεται για 90 ημέρες η συνεργασία με την κινέζικη Huawei Technologies Co Ltd

tags :
ΗΠΑ: Παρατείνεται για 90 ημέρες η συνεργασία με την κινέζικη Huawei Technologies Co Ltd
Η Huawei εντάχθηκε σε μαύρη οικονομική λίστα των ΗΠΑ τον Μάιο λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια
Την παράταση κατά 90 ημέρες της συνεργασίας των αμερικανικών εταιρειών με την κινεζική εταιρεία Huawei Technologies Co Ltd ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, τη στιγμή πάντως που συνεχίζεται η κατάρτιση των κανόνων λειτουργίας για τις ξένες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες που θεωρούνται απειλές, για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.
Υπενθυμίζεται ότι η Huawei εντάχθηκε σε μαύρη οικονομική λίστα τον Μάιο, μετά την επίκληση ανησυχιών για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.
Ωστόσο, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επέτρεψε στην Huawei την αγορά μερικών υλικών που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, παρατείνοντας την ισχύ των σχετικών αδειών για χρονικό διάστημα 90 ημερών.
Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην λειτουργία των δικτύων πελατών της Huawei μερικοί από τους οποίους, είναι πιθανόν να διαχειρίζονται την λειτουργία δικτύων τηλεπικοινωνιών σε αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ.
Στη σχετική ανακοίνωση του ο υπ.Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross επισημαίνει ότι η προσωρινή αυτή παράταση θα επιτρέψει στους πάροχους να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους σε ορισμένες από τις πιο απομονωμένες περιοχές των ΗΠΑ, οι οποίοι διαφορετικά θα έμεναν στο «σκοτάδι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης