Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γιατί το φυσικό αέριο θεωρείται απαραίτητο και οικονομικό στην ενότητα «θέρμανση»;

tags :
Γιατί το φυσικό αέριο θεωρείται απαραίτητο και οικονομικό στην ενότητα «θέρμανση»;
Η χρήση φυσικού αερίου οδηγεί σε γρήγορη απόσβεση της επένδυσης καθώς επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας
Το φυσικό αέριο αποτελεί μια από τις κορυφαίες πηγές θέρμανσης. Αποτελεί ένα σύστημα θέρμανσης απόλυτα ασφαλές, έχει απλή συντήρηση χωρίς να απαιτείται δεξαμενή αποθήκευσης.
Η θέρμανση φυσικού αερίου παρέχει 100% αυτονομία, ενώ υπάρχει απόλυτος έλεγχος ποσότητας κατανάλωσης. Παράλληλα παρέχει ζεστό νερό χρήσης αρκετά οικονομικά.
Οι λέβητες φυσικού αερίου μπορούν να διατεθούν σε διάφορους τύπους όπως επιτοίχιες και επιδαπέδιες μονάδες, συμβατικές ή συμπύκνωσης.
Ο καυστήρας φυσικού αερίου μπορεί να συνδυαστεί με όλων των ειδών τα σώματα.
Η χρήση φυσικού αερίου οδηγεί σε γρήγορη απόσβεση της επένδυσης καθώς επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.
Πολλά νοικοκυριά στρέφονται στο φυσικό αέριο καθώς ο οικογενειακός προϋπολογισμός συνίσταται απαραίτητα και από τη θέρμανση.
Ασφαλώς το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά στις κατοικίες εκείνες που είναι ήδη συνδεδεμένες με το δίκτυο φυσικού αερίου, μιας και έχουν διασφαλίσει τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης με τη χαμηλότερη δυνατή δαπάνη.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το φυσικό αέριο είναι οικονομικότερο κατά 35% ως καύσιμο για θέρμανση σε σχέση με το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για τον ίδιο σκοπό.
Για όσα σπίτια, όμως, δεν κάνουν χρήση φυσικού αερίου – είτε επειδή το έχουν αμελήσει αν και διέρχεται δίκτυο από την περιοχή τους είτε λόγω αντικειμενικών δυσκολιών (απουσία δικτύου) – το θέμα «θέρμανση» θα πρέπει αργά ή γρήγορα να ρυθμιστεί.
Στην περίπτωση που υπάρχει ενεργό δίκτυο φυσικού αερίου, η λύση είναι μάλλον απλή και δεν είναι άλλη από την άμεση σύνδεση σ’ αυτό.

Το φυσικό αέριο προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα τα οποία είναι δύσκολο να αγνοήσει κανείς:

Το φυσικό αέριο είναι καύσιμο σταθερής ποιότητας που όχι μόνο δεν απαιτεί ανεφοδιασμό, αλλά καλούμαστε να το πληρώσουμε μετά την κατανάλωση του σε αντίθεση με το πετρέλαιο.
Είναι οικονομικότερο κατά τουλάχιστον 20% από το πετρέλαιο.
Η εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτεί κατασκευή καπνοδόχου.
Η συντήρηση που απαιτούν οι λέβητες φυσικού αερίου είναι ευκολότερη, οικονομικότερη και πιο καθαρή από ότι στο πετρέλαιο.
Η επιλογή ενός επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου δεν απαιτεί χώρο λεβητοστασίου.
Το φυσικό αέριο παρέχει υψηλότατο επίπεδο άνεσης, υψηλότερο ακόμη και από αυτό του πετρελαίου, ειδικά στις αυτόνομες εγκαταστάσεις όπου ο λέβητας αερίου εκτός από θέρμανση παράγει και ζεστό νερό χρήσης.
 
Η άδεια της εγκατάστασης και της διαφοροποίησης

Μετά τις αλλαγές των τελευταίων χρόνων, δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας στην περίπτωση που η κεντρική θέρμανση δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, για να γίνει η εγκατάσταση. Ο ιδιοκτήτης που επιθυμεί όμως να αυτονομηθεί, χρειάζεται να θέσει το θέμα και να ενημερώσει πρώτα τη συνέλευση για την περίπτωση που οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θα ήθελαν πιθανώς να εγκατασταθεί κεντρική θέρμανση με αέριο σε ολόκληρο το κτίριο.

Η αυτονομία θέρμανσης ενός διαμερίσματος όμως, στην περίπτωση που η πολυκατοικία διαθέτει ως καύσιμο κεντρικής θέρμανσης το φυσικό αέριο, απαιτεί την συγκατάθεση της γενικής συνέλευσης.

Πηγή: worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης