Τελευταία Νέα
Διεθνή

Studzinski (PIMCO): Πριν τα Χριστούγεννα Κίνα και ΗΠΑ θα υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας

tags :
Studzinski (PIMCO): Πριν τα Χριστούγεννα Κίνα και ΗΠΑ θα υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας
Ο κόσμος θα είναι ένα πολύ πιο ισχυρό και σταθερό μέρος, εάν βρουν τρόπους να ευθυγραμμίσουν τα συμφέροντα τους υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της PIMCO
Την εκτίμηση πως ΗΠΑ και Κίνα θα υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας πριν τα Χριστούγεννα διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της PIMCO, John Studzinski.
Παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τις δύο πλευρές να εξακολουθούν να έχουν σημαντικές διαφορές, ο Studzinski εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ΗΠΑ και Κίνα θα καταφέρουν να φτάσουν σε μια μερική συμφωνία, υπογραμμίζοντας πάντως πως ακόμα και αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να λύσει όλα τα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.
«Είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε μάρτυρες σε ένα μεγάλο γεγονός, το πρώτο πραγματικά μεγάλο γεγονός από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που καθιστά επιτακτικό για τους δύο αυτούς τρομερούς πολιτισμούς και ανεξάρτητες χώρες.
Ο κόσμος θα είναι ένα πολύ πιο ισχυρό και σταθερό μέρος, εάν βρουν τρόπους να ευθυγραμμίσουν τα συμφέροντα τους, από το να προσπαθήσουν να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλο» είπε ο Studzinski, αναφέροντας πως ΗΠΑ και Κίνα είναι χώρες που συμπληρώνουν η μια την άλλη.
Ως παράδειγμα ο Studzinski ανέφερε την τεχνολογία, όπου όπως είπε, οι ΗΠΑ έχουν τρεις με τέσσερις γενιές επιστημόνων της Silicon Valley ενώ η Κίνα διαθέτει μια «φανταστική τεχνογνωσία» και είναι ικανή να κατασκευάζει «πολύ περίπλοκα» συστήματα, τομείς, στους οποίους εάν υπάρξει συνεργασία, θα ωφεληθούν οι οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης