Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές - Στο +0,09% από +1,1% ο DAX

tags :
Έντονη μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές - Στο +0,09% από +1,1% ο DAX
Η κυβέρνηση Trump έδωσε χθες νέα παράταση 90 ημερών, επιτρέποντας στις αμερικανικές εταιρίες να συνεχίσουν να έχουν συναλλαγές με την κινεζική Huawei
Έντονη μεταβλητότητα επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες δεν κατόρθωσαν να διατηρηθούν σε υψηλό τεσσάρων και πλέον ετών, καθώς επέστρεψαν οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στο μέτωπο το διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο.
Αποτέλεσμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2015 τελικά έκλεισε με απώλειες -0,17% στις 405,29 μονάδες.
Image
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,09% στις 13.218 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,21% στις 7.323 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε -0,35% στις 5.909 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο αποδυναμώθηκε -0,57% στις 23.329 μονάδες.
Image
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 είχε οριακή πτώση -0,01% στις 9.257 μονάδες.
Image
Στο ταμπλό οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών ανέκαμψαν, με τον τίτλο της Volkswagen να ενισχύεται 2%.
Η κυβέρνηση Trump έδωσε χθες νέα παράταση 90 ημερών, επιτρέποντας στις αμερικανικές εταιρίες να συνεχίσουν να έχουν συναλλαγές με την κινεζική Huawei Technologies.
Υπενθυμίζεται ότι η Huawei εντάχθηκε σε μαύρη οικονομική λίστα τον Μάιο, μετά την επίκληση ανησυχιών για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.
Ωστόσο, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επέτρεψε στην Huawei την αγορά μερικών υλικών που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, παρατείνοντας την ισχύ των σχετικών αδειών για χρονικό διάστημα 90 ημερών.
Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην λειτουργία των δικτύων πελατών της Huawei μερικοί από τους οποίους, είναι πιθανόν να διαχειρίζονται την λειτουργία δικτύων τηλεπικοινωνιών σε αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ.
Στη σχετική ανακοίνωση του ο υπoυργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross επισημαίνει ότι η προσωρινή αυτή παράταση θα επιτρέψει στους πάροχους να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους σε ορισμένες από τις πιο απομονωμένες περιοχές των ΗΠΑ, οι οποίοι διαφορετικά θα έμεναν στο «σκοτάδι».
Ωστόσο, η αβεβαιότητα για μια εμπορική συμφωνία δημιουργούσε επιφυλακτικότητα μεταξύ των επενδυτών αφού το CNBC μετέδωσε ότι στο Πεκίνο επικρατεί απαισιοδοξία για τις προοπτικές επίτευξης μιας συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης