Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Ευάλωτες οι αγορές ακόμη και αν κλείσει η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

Capital Economics: Ευάλωτες οι αγορές ακόμη και αν κλείσει η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
H ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας έχει προεξοφληθεί από τις αγορές
Ευάλωτες θα παραμείνουν οι διεθνείς αγορές ακόμη και αν κλείσει η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας, εκτιμούν οι αναλυτές της Capital Economics.
«Με την παγκόσμια οικονομία να παραμένει στάσιμη και την ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας να έχει προεξοφληθεί, θεωρούμε ότι οι μετοχές διεθνώς θα δυσκολευτούν ν α σημειώσουν περαιτέρω άνοδο», σχολιάζουν οι αναλυτές.
Παρά το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό να καταγραφεί η επίδραση της αποκλιμάκωσης της εμπορικής έντασης στις αγορές, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι πολλά θετικά νέα έχουν υποτιμηθεί.
Κι αυτό γιατί πολλές αγορές είναι ήδη σε επίπεδα ρεκόρ, ή κοντά σε αυτά.
Την ίδια ώρα, οι κλάδοι που είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμπορική διαμάχη, κυρίως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, έχουν υπεραποδώσει έναντι της αγοράς κατά 4-6% από την επί της αρχής συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας στις 11 Οκτωβρίου 2019.
Υπό αυτό το πρίσμα, οι αναλυτές της Capital Economics εκτιμούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω άνοδο στις μετοχές, σε περίπτωση που κλείσει η εμπορική συμφωνία.
Μία ασυνήθιστη άποψη της τρέχουσας  εμπορικής «εκεχειρίας» είναι η σχετική υποαπόδοση των μετοχών στην Κίνα έναντι των αμερικανικών μετοχών, καθώς σε ανάλογες εξελίξεις είχε συμβεί το αντίθετο.
Οι αναλυτές αποδίδουν το γεγονός στο ότι η Κίνα επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, πέραν της εμπορικής διαμάχης.
Απόδειξη γι αυτό αποτελεί η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να μειώσει τα επιτόκια repos.

Image

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης