Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Τσίπρα και Γεννηματά απαντά ο Μητσοτάκης στην Ώρα του Πρωθυπουργού

tags :
Σε Τσίπρα και Γεννηματά απαντά ο Μητσοτάκης στην Ώρα του Πρωθυπουργού
Την Παρασκευή 22/11
Σε επίκαιρες ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά θα απαντήσει στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης την προσεχή Παρασκευή 22/11.
Υπενθυμίζεται πως ο κ.Τσίπρας επανακατέθεσε την ερώτηση του με θέμα «Επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς», την οποία είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα αλλά δεν απάντησε ο πρωθυπουργός, μια και πραγματοποιούσε περιοδεία στην Ημαθία.
Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν πως με την ερώτηση του ο κ.Τσίπρας στηλιτεύει τη μη συμπερίληψη ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 Συντάγματος που ευνοεί εσφαλμένες ερμηνευτικές εκδοχές που θα οδηγούσαν σε παραγραφή πράξεων διαφθοράς που τυχόν έχουν τελεστεί από υπουργούς, την αφαίρεση της αρμοδιότητας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς για αυτεπάγγελτη δίωξη ακόμα και σε περιπτώσεις βάσιμης καταγγελίας κακουργηματικής απιστίας τραπεζικών στελεχών καθώς και τη θέσπιση ενιαίου χρονικού ορίου στη διάρκεια της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο υποθέσεων που αφορούν «ξέπλυμα χρήματος», ανεξάρτητα από τις ανάγκες που γεννώνται σε κάθε υπόθεση και χωρίς να προβλέπεται μεταβατική περίοδος εφαρμογής, υποστηρίζοντας πως ανάμεσα στους ευεργηθέντες είναι και ο Κ. Φρουζής από τη Novartis.
Από την πλευρά της η κα.Γεννηματά ρωτά τον πρωθυπουργό σχετικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό και τον καλεί να ενημερώσει τη Βουλή αν θα επιμείνει στην «πιστή» εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και στο Δουβλίνο ή θα προτείνει εναλλακτικό σχέδιο για την διαχείριση του «προσφυγικού-μεταναστευτικού» και την κατανομή των βαρών σε όλες τις χώρες-μέλη της.
Επιπλέον, καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή, «ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών και την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα, καθώς και για την ουσιαστική φύλαξη των συνόρων μας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και το ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και από πού θα αντληθούν οι πόροι για την εφαρμογή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης