Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσουκάτος για Siemens: Η δικαίωση ήρθε έπειτα από 11 χρόνια - Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω

tags :
Τσουκάτος για Siemens: Η δικαίωση ήρθε έπειτα από 11 χρόνια - Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω
Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της Siemens, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, απαλλάσσεται λόγω παραγραφής των αξιόποινων πράξεων του
Για δικαίωση έπειτα από 11 χρόνια κάνει λόγο ο Θεόδωρος Τσουκάτος στον απόηχο της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση Siemens που τον απαλλάσσει από τις κατηγορίες λόγω παραγραφής των αξιόποινων πράξεων του.
Ο ίδιος αφήνει αιχμές κατά των «συναγωνιστών» του και υποστηρίζει ότι δέχθηκε «σιωπηλά συκοφαντίες, ψέμματα, διαστρεβλώσεις».

Η δήλωση του κ. Τσουκάτου

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσουκάτος αναφέρει στη δήλωση του: «Πήρα την πολιτική ευθύνη λέγοντας την αλήθεια και η δικαίωση ήρθε μετά από 11 χρόνια.
Στη διάρκεια αυτών των 11 χρόνων απολύτως μόνος (με ελάχιστες εξαιρέσεις δημόσιας στήριξης από τους συναγωνιστές μου) δέχτηκα σιωπηλά συκοφαντίες, ψέμματα, διαστρεβλώσεις.
Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω.
Ελπίζω και εύχομαι μία από τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις να αφορά τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα.
Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου Διονύση Γκούσκο».

Η απολογία του κ. Τσουκάτου

Στην απολογία του, ο κ. Τσουκάτος είχε εμφανιστεί λάβρος κατά του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι το 1 εκατ. γερμανικά μάρκα που έλαβε από τη Siemensτο 1999, μεταφέρθηκε στα ταμεία του κόμματος.
«Με έστειλαν εδώ ως μαύρο πρόβατο.
Το ΠΑΣΟΚ σφύριζε κλέφτικα και όλοι ήταν μια χαρά εκτός από εμένα.
Από την πολιτική καταστράφηκα οικονομικά.
Πέρασα έναν Γολγοθά 10 χρόνια και θέλω να κλείσω αυτό το κεφάλαιο και να αποκτήσω την ελευθερία μου γιατί είμαι αιχμάλωτος» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον ελληνικό λαό, από τους ψηφοφόρους που μας στήριξαν, από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και τους 12 ανθρώπους που ενεπλάκησαν άθελά τους για να έρθουν τα χρήματα από τη Siemens στο κόμμα.
Δεν ζητώ συγνώμη από την ηγεσία του κόμματός μου, που με εγκατέλειψε και με έκανε αποδιοπομπαίο τράγο, σάκο του μποξ για τα άλλα κόμματα, και στόχο της τρομοκρατίας.
Απαιτώ να μου ζητήσει συγνώμη γιατί δεν είπε την αλήθεια».
Ο κ. Τσουκάτος υποστήριξε μάλιστα ότι είχε ενημερώσει τους κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου, για την πρόθεσή του να πει  την αλήθεια για την τύχη του 1 εκατομμυρίου.
«Θεώρησα πως το κόμμα θέλει να με κάνει αποδιοπομπαίο τράγο.
Δεν με κάλεσαν καν να με ρωτήσουν.
Δεν ρώτησαν τους ταμίες.
Έκαναν  μια γενική δήλωση και ο κ. Παπακωνσταντίνου (σ.σ. τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) έλεγε κάθε μέρα πως τα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Δεν ήθελαν να πάρουν πολιτικό κόστος καθώς πήγαιναν τότε σε εκλογές.
Αν το παραδέχονταν θα έχαναν και την κρατική χρηματοδότηση γιατί υπήρχε παραβίαση της εκλογική νομοθεσίας.  
Ο κ. Παπακωνσταντίνου,  ο οποίος από αυτό το εδώλιο για τη λίστα Lagarde, είπε «το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά».
Τον καλώ να αναλογιστεί τι έλεγε για μένα, χωρίς καν να με ρωτήσει».  




Κατά την διάρκεια της δίωρης απολογίας του, ο άλλοτε «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «τα χρήματα κατατέθηκαν στο εξωτερικό, γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος και ήρθαν σε δόσεις μέρα μεσημέρι στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ, με τους δημοσιογράφους απέξω και τα κατέβαζα στο ταμείο, όπου οι ταμίες- όπως κατέθεσαν- τα μέτρησαν και τα πήραν». Ερωτηθείς για το εάν γνώριζε ο Κώστας Σημίτης για τα χρήματα απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι δεν  ασχολείτο με τα οικονομικά του κόμματος.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης