Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελληνική Λύση: Άρρηκτος ο δεσμός του Συντάγματος με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη

tags :
Ελληνική Λύση: Άρρηκτος ο δεσμός του Συντάγματος με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη
«Και μόνο η αναφορά της αγίας και ομοούσιας και αδιαίρετης Τριάδας στο προοίμιο του Συντάγματος, είναι μια τρανή απόδειξη του άρρηκτου δεσμού του κορυφαίου ελληνικού νόμου με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη», ανέφερε,  ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας
«Και μόνο η αναφορά της αγίας και ομοούσιας και αδιαίρετης Τριάδας στο προοίμιο του Συντάγματος, είναι μια τρανή απόδειξη του άρρηκτου δεσμού του κορυφαίου ελληνικού νόμου με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη», ανέφερε, κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας.
Ο βουλευτής επισήμανε ότι ήδη το Σύνταγμα προστατεύει με τρόπο απόλυτο τη θρησκευτική ελευθερία και τόνισε ότι ευλόγως το Σύνταγμα χαρακτηρίζει επικρατούσα θρησκεία την ορθοδοξία, διότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι ορθόδοξοι.
Ο κ.Χήτας αναφερόμενος στην ενότητα των δικαιωμάτων, είπε ότι το Σύνταγμα πρέπει να είναι λιτό, ευσύνοπτο και να δίνει τις συνταγματικές επιταγές προς υπόλοιπους κανόνες δικαίου.
«Με αυτόν τρόπο προστατεύει καθολικά τη ζωή, την τιμή και ελευθερία όλων όσων βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια», είπε ο Κωνσταντίνος Χήτας και πρόσθεσε πως η Ελληνική Λύση είναι υπέρ της μεταβίβασης εξουσιών στα χέρια των εργαζομένων, που αφορούν στη ζωή τους, αυτό όμως απαιτεί συναίνεση και σωστή οργάνωση.
Η σύγκρουση είναι ανάμεσα στο παγκόσμιο ανεξέλεγκτο οικονομικό σύστημα και στους λαούς που υπερασπίζονται την ιστορία και παράδοση του πολιτισμού τους.
«Η νεοδεξιά υπερασπίζεται την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων και η νεοαριστερά αγωνίζεται για την ελεύθερη διακίνηση της δουλεμπορικής εργασίας, την ελεύθερη μετανάστευση. Και οι δύο εξυπηρετούν τέλεια τους στόχους της μετανάστευσης», είπε ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης και υπογράμμισε την ανάγκη «γενναίων αλλαγών», λέγοντας: «Tο δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό, όπως και όλα τα δικαιώματα. Δεν μπορεί όμως να υπερτερεί εις βάρους του αγαθού της υγείας. Η καταχρηστική άσκηση δικαιωμάτων, δεν πρέπει να επιτρέπεται.».
Το Σύνταγμα αποτελεί τον καταστατικό χάρτη του νομικού προσώπου του κράτους, δεν μπορεί να είπε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων ούτε κομματικών σκοπιμοτήτων. Η Ελληνική Λύση θα είναι θεματοφύλακας του συντάγματος με γνώμονα την ευημερία του Έλληνα πολίτη, είπε ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης