Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαδήμος: Ανέλαβε πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

Παπαδήμος: Ανέλαβε πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών
Το ΙΙΒΕΑΑ ασχολείται με την παθοφυσιολογία του ανοσολογικού συστήματος, του καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος,  των βλαστοκυττάρων, της ανάπτυξης, της γήρανσης και του καρκίνου
Ο Λουκάς Παπαδήμος καθηγητής-ακαδημαϊκός και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας,  ανέλαβε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).
Η νέα σύνθεση του ΔΣ του ΙΙΒΕΑΑ, κατόπιν ψηφοφορίας, συμπληρώνεται από τους εξής: αντιπρόεδρος ο καθηγητής - ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Ρούσσος, γραμματέας ο καθηγητής - ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Κριμπάς και μέλη οι καθηγητές - ακαδημαϊκοί Αντώνιος Κουνάδης, Λουκάς Χριστοφόρου, Δημήτριος Θάνος και Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.
Το ΙΙΒΕΑΑ ξεκίνησε τις ερευνητικές του δραστηριότητες το 2004 και εστιάζει στην άμεση αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της βασικής βιολογικής έρευνας σε ιατρικές εφαρμογές, δηλαδή στην ανάπτυξη της «μεταφραστικής έρευνας».
Στεγάζει δεκάδες ερευνητικές ομάδες που ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με την κατανόηση τους μηχανισμούς και την παθοφυσιολογία του ανοσολογικού συστήματος, του καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος, καθώς επίσης των βλαστοκυττάρων, της ανάπτυξης, της γήρανσης και του καρκίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης